-

Šta muzičari slušaju: Goran Štrbo (Went)

Gitarista beogradskog sastava Went, Goran Štrbo, izdvojio je za čitaoce portala Balkanrock nekoliko albuma koji ga oduševljavaju u poslednje vreme, te se već dugo nalaze na njegovoj plejlisti.

Jason Isbell – Something More Than Free (2015)

Počeo je kao treća gitara u jednom od najboljih southern rock bendova – Drive by Truckers. Danas iza sebe ima nekoliko fantastičnih solo albuma i neverovatan bend.
“Something More Than Free” je album koji slušam skoro svakodnevno od prvog dana kada sam ga čuo.

Damien Jurado – Caught In the Trees (2008)

Čovek koji me je verovatno najviše inspirisao u pogledu muzike koju pravim.
“Caught in the Trees” je naizgled jednostavan album, ali prenosi neverovatnu emociju koja me već godinama provlači kroz beogradske ulice, autobuse i tramvaje.

Hop Along – Painted Shut (2015)

Sirova energija, genijalni aranžmani, teški tekstovi, neverovatna svirka i stav! Uz Hop Along sam naučio da i 2015. mozes snimiti “pank” album i biti originalan i svež.
Pevačica i gitaristkinja Frances Quinlan prosto me je oduvala možda najkreativnijim i najiskrenijim vokalom koji sam čuo u proteklih nekoliko godina.

Kurt Vile – B’lieve i’m goin down… (2015)

Kao uvod u zimu 2015, pojavio se ovaj album i sve promenio. Slušao sam ga mesecima, a posebno nisam mogao da se odlepim od pesme “Pretty pimpin” i spota koji je pratio ovaj singl.

Future Islands – Singles (2014)

Pesma koja otvara album nosi ime “Seasons (Waiting on You)” i savršeno je opisala tu 2014. godinu.
Ukupno 3 minuta i 46 sekundi kompaktnog zvuka, do kraja nagruvanog čeznjom, besom i isčekivanjem.