fbpx

-

Naslovna Autorski članci Šta muzičari slušaju Šta muzičari slušaju: Franjo Heršak (S3ngs)

Šta muzičari slušaju: Franjo Heršak (S3ngs)

franjo-hersak-s3ngsZagrebački S3ngsi na sceni su već dugih deset godina. Iza sebe imaju odlične nastupe i dva albuma, a uskoro će objaviti i treći imena “Lesi se vraća kući“. Prije tjedan dana osvojili su publiku Karlovačko RockOff festivala i zasluženo osvojili nagradu za koncertnu nadu godine. Za “Šta muzičari slušaju” svoje je najdraže albume odabrao gitarist benda Franjo Heršak.

Lewis Del Mar – Lewis Del Mar (2016)

Folk duo iz New Yorka, koji spaja ono sto želim godinama spojiti, a to je acoustic sa sintezom, poremećenim i nestandardnim beatovima za razliku od naše scene, gdje je sve manje-više “tu-ta tu-tu ta” buka ili usiljena tišina koja je dosadna i Bogu i ljudima, čast iznimkama!

Cage The Elephant – Tell me I’m pretty (2015)

Četvrti album ovog zajebanog benda, također iz SAD-a, bez kojeg mi ne počinje dan. Svaki puta kada ga čujem derem se u studiju koliko je vokal “unutra” i vjeruje u ono što piše bez prekenjavanja! Gola mjuza, ali baš gola…

Stealing Sheep – Into the Diamond Sun (2012)

Odlične ženske iz Liverpoola, koje sam čuo pred nekoliko godina na INmusic-u. Sinteza s gitarom koja pliva u moru verba, a povezuje ih bubanj koji je zapravo ludi hibrid standardnog bubnja i perkusija, ali više nagnut na perkusije. K tome troglasje koje izvode je nevjerojatno dobro i zanimljivo.

Ima toga još mnogo, mnogo, ali da ne duljim, naveo sam tri koja su meni srcu draga…