-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Filip Pat (Kiki Lesendrić, Majka Kupa Peru)

Šta muzičari slušaju: Filip Pat (Kiki Lesendrić, Majka Kupa Peru)

Filip_PatFilip Pat, violinista Kikija Lesendrića i Pilota, kao i pevač benda Majka Kupa Peru, za Balkanrock piše o albumima i pesamam koje često sluša.

Realno se vise vezujem za pesme nego za albume jer je došlo takvo vreme da se češće snimaju singlovi nego albumi. Takva je situacija u našem regionu ali i napolju se desi da puste izvođači singl kao najavu albuma.

Sting – Practical Arrangement (singl sa albuma „Last Ship“, 2013)

Da to rade i najveći imamo primer Stinga koga je malo reći da poštujem i uživam. Trenutno slušam njegov singl „Practical Arrangement“ za najavu albuma sa ne bas tako veselim nazivom „Last Ship“

Bijelo Dugme – Hej Slaveni (singl sa albuma „Kosovka Djevojka“, 1984)

Što se nas tiče, kao album me uvek obraduje „Hej Slaveni“ Bijelog Dugmeta. Inače je to jedan jedini album na kojem je pevao Tifa, ali njegov vokal i Bregovićev senzibilitet kao vrhunskog gurua BD su, bar što se mene tiče, ovde bili podudarni potpuno.

Prince – Diamonds and Pearls (1991)

Jako volim da slusam Prince-ov album „Diamonds and Pearls“ iako je prošlo mnogo godina od njegovog izdanja, izdat je 1991. godine, svaka mi je jako draga. Vrlo je specifično to što i on sam, Prince, kaže da je u tom periodu postao otac i da mu je taj album najemotivniji baš zbog toga.

Đorđe Balašević – Naposletku (1996)

Nikako ne mogu da zaobiđem, jednog od naših najvećih pesnika, jer on to svakako jeste, Đorđe Balašević. Najlepši album je za mene, „Naposletku“. Pesme koje se prepliću su kao slike iz mog života : Sin jedinac, Naposletku (koja govori o muzičaru), Poslednja nevesta…

Save