-

Šta muzičari slušaju: Dušan Simić (Itch)

Dušan SimićTokom protekle dve godine otkako smo poslednji put pričali sa Dušanom, desilo se mnogo toga novog. Pre svega, Itch je dobio dva nova člana i novu energiju koja je predstavljena na singlu „Re re (Circus)“ krajem prošle godine. Ponovo smo dobili priliku da malo popričamo sa Dušanom i njegovim omiljenim muzičkim ostvarenjima.

Twenty One Pilots – Blurryface (2015)

Na ovaj bend sam slučajno naleteo na Youtubeu. Mislim da su pravo osveženje u pop/electro muzici posle i ostalih intelektualnih sadržaja ponuđenoj publici. Nemam omiljenu stvar na ovom albumu, više preporučujem umesto energetskog pića dok se vozite ka poslu ujutru.

Alice In Chains – Black Gives Way To Blue (2009)

Sta reći za ovu genijalštinu. Seta, rifovi, smrt i lepota. „A Looking in View“ i „When the Sun Rose Again“ daju posebnu draž ovom povratničkom albumu ovih grandž mahera.

King Gizzard & The Lizard Wizard – I’m In Your Mind Fuzz (2014)

Kakav retro zvuk. Uvek volim da pogledam intervju da vidim ko se krije iza neke muzike. Možete zvučati retro dok god koristite eside i fuzz pedalu.

Dot The Eye – Power Inside (2013)

Retko sam naleteo na ovoliku količinu… u domaćem bendu. „I Believe“ i „Who are You“ mi predstavljaju dnevnu dozu adrenalina. Pravi festivalski bend sa svom energijom, stavom i svirkom. Članovi benda su strava likovi. Delili smo binu nekolicinu puta. Album je zaslužio mnogo više pažnje.

Pero Defformero – Jer to Liči na Taj Način (2014)

Jer to liči na Pero Defformero. Predivni spotovi za „Gastarbajtera“ i „Metal Sviraću“. Biške, sotona i pop lično. Masni rifovi i tekstovi koje bi platila i Marina Tucaković. Preoteli smo basistu iz ovog kultnog benda (smeh).

Panic at the Disco – Death of a Bachelor (2016)

Brandon Urie je definitivno jedan od najboljih vokala današnjice u popularnoj muzici. Oduševljen sam stvarima poput „Crazy = Genius“ i „Death of the Bachelor“ koje imaju retro/Frank Sinatra/broadway zvuk pomešan sa modernom muzikom. Odličan album.