-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Dušan Simić (Itch)

Šta muzičari slušaju: Dušan Simić (Itch)

Gordan Lazinica

Funkcija: Novinar/Recenzent

Sebe vidi kao: Srećnog i uspešnog kompozitora/muzičara jednog dana.

Moto: "If you can't handle the failure, then I don't think that success is an option." (Devin Townsend)

Dušan SimićTokom protekle dve godine otkako smo poslednji put pričali sa Dušanom, desilo se mnogo toga novog. Pre svega, Itch je dobio dva nova člana i novu energiju koja je predstavljena na singlu “Re re (Circus)” krajem prošle godine. Ponovo smo dobili priliku da malo popričamo sa Dušanom i njegovim omiljenim muzičkim ostvarenjima.

Twenty One Pilots – Blurryface (2015)

Na ovaj bend sam slučajno naleteo na Youtubeu. Mislim da su pravo osveženje u pop/electro muzici posle i ostalih intelektualnih sadržaja ponuđenoj publici. Nemam omiljenu stvar na ovom albumu, više preporučujem umesto energetskog pića dok se vozite ka poslu ujutru.

Alice In Chains – Black Gives Way To Blue (2009)

Sta reći za ovu genijalštinu. Seta, rifovi, smrt i lepota. “A Looking in View” i “When the Sun Rose Again” daju posebnu draž ovom povratničkom albumu ovih grandž mahera.

King Gizzard & The Lizard Wizard – I’m In Your Mind Fuzz (2014)

Kakav retro zvuk. Uvek volim da pogledam intervju da vidim ko se krije iza neke muzike. Možete zvučati retro dok god koristite eside i fuzz pedalu.

Dot The Eye – Power Inside (2013)

Retko sam naleteo na ovoliku količinu… u domaćem bendu. “I Believe” i “Who are You” mi predstavljaju dnevnu dozu adrenalina. Pravi festivalski bend sa svom energijom, stavom i svirkom. Članovi benda su strava likovi. Delili smo binu nekolicinu puta. Album je zaslužio mnogo više pažnje.

Pero Defformero – Jer to Liči na Taj Način (2014)

Jer to liči na Pero Defformero. Predivni spotovi za “Gastarbajtera” i “Metal Sviraću”. Biške, sotona i pop lično. Masni rifovi i tekstovi koje bi platila i Marina Tucaković. Preoteli smo basistu iz ovog kultnog benda (smeh).

Panic at the Disco – Death of a Bachelor (2016)

Brandon Urie je definitivno jedan od najboljih vokala današnjice u popularnoj muzici. Oduševljen sam stvarima poput “Crazy = Genius” i “Death of the Bachelor” koje imaju retro/Frank Sinatra/broadway zvuk pomešan sa modernom muzikom. Odličan album.