Šta muzičari slušaju: Dušan Perović (Filthy CatHouse)

Filthy CatHouse

I Srbija ima svoj glam rock za megdana! Beogradski Filthy CatHouse je prodrmao domaću scenu objavivši svoj prvi album “Senke iza Ugla”. Sastav je zatim objavio video za pesmu “Pali Bejbe”, a unutar ovih svežih aktivnosti koristimo priliku da pričamo sa Dušanom Perovićem, pevačem i frontmenom benda (koji je takođe i student muzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti) o njegovim omiljenim albumima koji ga čine onakvim kakav on želi da bude.

Guns ‘N’ Roses – Appetite for Destruction (1987)

Kao i uvek do sada, i mislim da će tako ostati i do kraja života, “Appetite for Destruction”, bez ikakvog pogovora. Harmonski melem za uši, ritmički pokretač za skakanje i ludovanje, odnosno sveopšto nemirno stanje, u svakom slučaju iskrena i energična studijska interpretacija, tada pet nepoznatih momaka, danas već rokstarova sa pozamašnim stažom i iskustvom. Mogu samo da dodam: Izzy, Axl, Duff, Slash, Steven, imate jedno veliko hvala od mene za vaše remek delo koje je ujedno nepresušni vid inspiracije. I molim vas, ujedinite se barem još jednom.

Motley Crue – Dr. Feelgood (1989)

Personalno, moj omiljeni bend. Crue, Crue, Crue, Crue, Crue i tako beskonačno. “He’s the one they call Dr. Feelgood / he’s the one that makes ya feel alright!” Motley Crue i njihov album “Dr. Feelgood”, su svojevrsno vaskrsenje za Nikkia, bend i njihovu mnogobrojnu armiju širom sveta. Sjajna muzika, sjajni tekstovi i sjajno izvođenje upakovani su i zvučno oblikovani od strane majstora Boba Rocka. Šta dalje pričati o albumu koji je iznedrio jedan takav hit kao što je “Kickstart my Heart”.

Backyard Babies – Stockholm Syndrome (2003)

Pored toga što Šveđani metališu, Šveđani, Bogo, me dobro i rokaju, i Backyard Babies su upravo najbolji dokaz za to. Mnogi ih karakterišu kao evropski G’N’R i to sa pravom. Nesavršeno savršena svirka je ono što najviše krasi ovaj bend. Što bi moji Filthyevci rekli, SLEAZY DO KOSKE. Njihov album “Stockholm Syndrome” od samog starta i prve pesme “Everybody Ready?!” te nokautiraju i prikucavaju za nosač zvuka, koji god on bio, za ušesa i na veoma lak način primoravaju da preslušaš ovo delo u celini do kraja.

California Breed – California Breed (2014)

Ne mogu, a da ih ne spomenem. Za veoma kratko vreme, supergroup California Breed (Glen Hughes, Jason Bonham i neki lik za gitarom) sa istoimenim albumom su osvojili moju blagonaklonost. Najzad jedan novi bend, doduše sa već poznatim akterima svetske rokenrol scene, čiju prljavu svirku i muziku mogu besomučno da slušam od jutra do sutra i obratno. Ovaj album toplo preporučujem i vama koji čitate moje reči. Bilo kako bilo, matorani, svaka čast, lomljava prve klase!

Aerosmith – Devil’s Got a New Disguise: The Very Best of Aerosmith (2006)

Pošto ovaj bend mnogo volim, neizmerno cenim i poštujem, faktički preslušavam diskografiju iz dana u dan, meseca u mesec, godine u godinu, ipak ću se odlučiti za sabrana dela toksičnih blizanaca i ostatka kolektiva koji sebe oslovljavaju Aerosmith, u vidu greatest hits kolekcije “Devil’s Got a New Disguise: The Very Best of Aerosmith”, na kojoj se nalazi samo mali deo njihovih besmrtnih pesama.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.