-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Dejan Đukić (Sheitans)

Šta muzičari slušaju: Dejan Đukić (Sheitans)

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

dejansheitans

Dejan Đukić, vokal i gitarist rock benda Sheitans koji se može nazvati internacionalnim jer su članovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, za BalkanRock bira šest albuma koji mu „u zadnje vrijeme okupiraju zvučnike“.

Vintage Trouble – The Bombshelter Sessionss (2012)

Novi band iz Los Angelesa. Vrhunski vokal, sjajan groove, jednostavne pjesme. Obojano soulom , funkom , bluesom. Baš ono teško naći u današnje vrijeme raznih mutacija. Snimljeno doista u skloništu, ali baš ta jednostavnost plijeni i ne da ovom disku van iz plejera. Pitko za svakoga. Trenutno nakon turneje sa Joss Stone haraju po USA kao predgrupa The Who.

Bruce Springsteeen – We Shall Overcome: The Seeger Sessions (2006)

Ovo dugo ne mogu da izbacim iz playera. Svako malo se vrati. Uvijek me oduševljavao američki folk još kad se Bruce umiješa onda to sve dobije jednu tako slušljivu priču kojoj se često vraćam. Barem jednom tjedno. Valjda i ta jednostavnost snimanja u 3 dana daje nego poseban boemski štih. Jedan od najboljih albuma po mojem ukusu.

Guns and Roses – Appetite For Destruction (1987)

Meni najbolji album svih vremena pa ga zato vrlo često vraćam u rotaciju. Svaki put se načudim kako je to i danas svježe, pršteće, toplo, senzibilno, divlje. Uh.

Deca loših muzičara – Prolećni dan (1995)

Kada god želim da se oraspoložim, a istovremeno čujem moć sjajnih glazbenika, Deca su jedan od prvih pickova. Toliko rasplesanosti, neočekivanih preokreta i uzbuđenja je danas veoma teško naći u suvremenoj glazbi.

Queens of the Stone Age – Song for the Deaf (2002)

Queensi me uvije raspamete, moraš da cupkaš, lupkaš, da si ljut, da si veseo. Jedan od najboljih albuma.

Jasna Zlokić – Skitnica (1984)

Saće neko reć evo ga puko. E ovo me baš onako opusti. Doduše imam ju na kazeti. Jednostavnost aranžmana, umirujući Jasnin glas, baš me onako odvuče na neko zabavnije mjesto, makar u mislima….