-

Šta muzičari slušaju: Danijel Gajan (By-Pass)

danijel_gajanO albumima koje često sluša i koji su ostavili utisak na njega, za Balkanrock.com ove nedelje piše Danijel Gajan, gitarista i vokal pančevačkog benda By-Pass.

Foo Fighters – Wasting light (2011)

Odličan rok album, snimljen onako kako rok albume treba snimati – bez računara, u garaži. Grohl je jedan od mojih omiljenih autora danas.

QOTSA – …Like Clockwork (2013)

Jedan je od albuma koji su ostavili veoma jak utisak na mene. Zanimljivo je da sam tek zahvaljujući ovom albumu postao poštovalac benda. Ranije su nekako prolazili ispod mog radara.

REM – Colapse into now (2011)

Oduvek sam voleo REM. Pored toga što se na ovom albumu nalaze hitovi poput Discoverer i Uberlin i što su na njemu gostovale muzičke veličine poput Eddiea Veddera, činjenica da im je ovo poslednji album čini ga veoma posebnim.

Radiohead – In Rainbows: From the Basement (2008)

Od svih remek-dela koje su Radiohead proizveli u svojoj karijeri, In Rainbows je našao posebno mesto u mom srcu i to From the Basement verzija, izvedena uživo u celosti.

Alice in chains – Black gives way to blue (2009)

Bez Laynea Alice in chains svakako nisu više isti bend i možemo dugo diskutovati o tome da li je opravdano što su Cantrell i ekipa odlučili da nastave rad pod istim imenom, ali ništa neće promeniti činjenicu da je njihov povratnički album odličan.

Tool – 10000 Days (2006)

Bez premca najvirtuozniji bend na planeti. Retko izdaju albume, ali čekanje se isplati zato što je svako sledeće izdanje još bolje od prethodnog. 10000 Days je njihov najzreliji album do sada i teško je zamisliti šta nam spremaju sledeće.