-

Šta muzičari slušaju: Damir Trkulja (Gatuzo)

Damir TrkuljaBend, odnosno, dvojac Gatuzo nedavno je objavio svoj treći album naziva „Gdje idemo“, kojeg na sve strane i punom parom promoviraju. Upravo zbog toga bilo je potrebno puno muke kako bi uhvatili jednu polovicu benda, Damira Trkulju, da nam ispriča što i zašto se vrti u njegovom playeru ovih dana.

Cage the Elephant – Melophobia (2013)

Jednostavno odličan treći album benda, definitivno se osjeti utjecaj Pixiesa, ali u nekom miš mašu sa post-punkom. Pjesma koja otvara album „Spiderhead“ udara na prvu i ima taj neki 70s sound, a nakon toga „Come a little closer“ sa tim psiho ambijentom… Genijalno!

Queens of the Stone Age – …Like Clockwork (2013)

Što reći o njima… Jedan od najboljih albuma 2013., zvučni zid na albumu je toliko moćan, a opet ima tu neku dark notu koja dira emocije. Nema loše pjesme na albumu, kompaktna cjelina.

Parquet Courts – Light Up Gold (2013)

Još jedan album sa velikim utjecajem post-punka. Odlična produkcija koja sa lo-fi pristupom neodoljivo podsjeća na debitantski album The Strokesa, uz to se osjeća utjecaj Sonic Youtha. Stoned and Starving definitivno jedna od naj pjesama 2013.

Jake Bugg – Shangri La (2013)

Simpa album i jako ugodan nastavak prvijenca. Definitivno zanimljiv dečko koji neopisivom lakoćom izbacuje albume, a ne gubi u kvaliteti. Posebno mi je zanimljiva ta mladenačka drskost u bržim I žešćim pjesmama.

Arctic Monkeys – AM (2013)

Ovaj album je njihov vrhunac, toliko su ispravno sazrijeli, a opet zadržali prepoznatljivost. Album koji je definitivno ostavio najveći trag u 2013.