-

Šta muzičari slušaju: Damir Medić (Rewolti)

Damir Medić Rewolti
Damira Medića, bubnjara benda Rewolti, zamolili smo da nam otkrije koje to albume ‘vrti’ u posljednje vrijeme. Priznaje da je „odrastao na formatu albuma, i dan danas uglavnom preslušavam cijele ploče, a manje se fokusiram na singlove.“ Trenutno su mu najvrćeniji albumi sljedeći…

The Transplants – In a Warzone (2013)

Ovaj album mi ne silazi s playliste otkad je izašao. Odličan spoj dobrog punka i hip-hopa. Iako su i prva dva albuma izvrsna, ovaj mi je definitivno najdraži jer je najsiroviji. Ukratko, kombinacija Tim Armstrong – Travis Barker ne može zvučati loše kako god okreneš.

Billy Idol – Kings & Queens of the Underground (2014)

Billyja slušam otkad sam prvi put vidio spot „Rebel Yell“ na VIVA Zwei krajem 90-ih. Novi album mi je sjeo na prvu. Moderna produkcija s velikom dozom synthova iz 80-ih, aranžmanski super složen, ali na kraju priče najveći adut su mu same pjesme. Energično, pitko, moderno radijski, „catchy“ refreni… A Stevensove dionice i sola su priča za sebe.

Korn – The Paradigm Shift (2013)

Prvi dobar Korn album nakon 15 godina. U bend se vratio gitarist Head nakon 9 godina pauze i to se automatski odrazilo na pjesme. Album koji se sluša u komadu od početka do kraja, moderno, energično, precizno, sadrži onu klaustrofobičnu atmosferu koju je bend imao krajem 90-ih.

Toundra – III (2012)

Izvrstan instrumentalni album španjolskih genijalaca, osobno najdraži europski post-rock band. Ovaj album je jednostavno toliko zarazan da ga mogu preslušati i triput zaredom. Tečno, atmosferično, „tool-ovski“, toliko dobro složeno da bi vokal bio samo višak.

Hemendex – Solution to Reality (2013)

Genijalan album sad već (nažalost) raspuštenog domaćeg synth/new wave benda Hemendex, po meni jedan od najboljih albuma s naših prostora unazad par godina generalno. Album koji zvuči kao cjelina, a ne samo skup pjesama. Nemam bolji način da opišem energiju koju ovaj album ima, nego jednostavno preporučiti svima da preslušaju.

Slušam i preslušavam stvarno mnogo raznolike glazbe, ovo je bio uži izbor onoga što mi se ovih dana najviše vrti. Pored ovih albuma, još bih nabrojao nekoliko koji su trenutno u redovnoj rotaciji: Rancid – …Honor is All We Know (2014), Faran Ensemble – Faran (2013), Benny Greb – Moving Parts (2014), Amy Winehouse – Back to Black (2006) i The Cult – Sonic Temple (1989).