-

Šta muzičari slušaju: Branimir Kuruc (Them Moose Rush)

Them Moose RushBranimir Kuruc basist je bjelovarskog benda Them Moose Rush, koji je nedavno izdao novi EP „Three π Two“, drugi dio trilogije EP-jeva. Branimir je zadatku da predstavi nekoliko albuma koje sluša u posljednje vrijeme pristupio nešto drugačije od ostalih. Naime, on i pjevač i gitarist benda, Nikola Runjevac, zajedno sa svojim djevojkama odslušali su nekoliko albuma koje vole, a uz to su kartali belu i jeli palačinke. Evo što su slušali…

Led Zeppelin – Led Zeppelin III (1970) i Physical Graffiti (1975)

Physical Graffiti mi je najdraži album od Zeppelina i jedan među najdražim albumima općenito. U biti to je dupli album. Ima masu dobrih pjesama. Moji favoriti su The Rover, Ten Years Gone, In the Light, In my time of dying… kren’o sam skoro sve nabrajati… teško se odlučiti… Zašto? Zato što su Zepelini. :)

Soundgarden – Badmotorfinger (1991), Superunknown (1994) i Down on the Upside (1996)

Na shuffle smo poslušali mix 3 albuma, za koje mislim da su najbolji albumi koje je Soundgarden izdao: Badmotorfinger (1991), Superunknown (1994) i Down on the Upside (1996). Neke od dražih pjesama su mi Holy Water, Mailman… Uz Soundgarden atmosferu u pjesmama u ove dvije su mi full dobri Cornellovi liriksi.

Royal Blood – Royal Blood (2014)

Novi bend koji ima dva člana koji sviraju bas (ujedno i vokal) i bubnjeve. Zvuče super… prvi album… dobar album… meni najdraža stvar Little Monster. Baš ima neke finte s oktaverima i pojačalima i radi fejk gitare i svašta nešta, uglavnom kul je.

Queens of the Stone Age – cijela diskografija

Poslušali smo na shuffle mix cijele diskografije koju imam na laptopu, dakle sataraš mix, bilo je svega, ali nismo prošli sve pjesme.
Inače svako jutro slušam neku stvar od njih, jer ih imam pun mobitel za budilice. :)
U 7:10 – zvoni stvar s prvog albuma Queens of the Stone Age (1998) – You would know koju najčešće ne čujem, uglavnom, nastavljam spavat.
U 7:30 – zvoni Regular John, sa istog albuma, nju možda čujem nekad, odgodim alarm.
U 7:53 – zvoni neki obični mobitel alarm koji mi daje do znanja da su odsvirale dvije pjesme.
Ravno u 8 sati kreće Broken Box s albuma Lullabies to Paralyze (2005); tu se nekad probudim, nekad ne…
8:15 – zvoni Burn the Witch isto sa Lullabiesa, to više manje znači da mi je zadnje vrijeme za ustajanje ako planiram doručkovat.
8:25 – zvoni The Lost Art of Keeping a Secret (Rated R, 2000) i ja više-manje na tu ustajem i bez doručka idem pod tuš.
8:30 – zvoni Leg of Lamb (Queens of the Stone Age, 1998), mobitel sam ponio u kupaonu tako da ju mogu slušati dok se tuširam.
8:33 – ima kratka pauza između prošle i ove pjesme, stvar je Little Sister (Lullabies to Paralyze, 2005); još sam pod tušem, ali pri kraju.
8:40 – zadnji alarm, koji znači da moram krenut na pos’o :D Tangled Up in Plaid opet sa Lullabies.