-

Šta muzičari slušaju: Branimir Čubrilo (Radio Aktiv)

Branimir Čubrilo (Radio Aktiv) 01
Branimir Čubrilo, pjevač i gitarist pulskog rock/ska/reggae benda Radio Aktiv predstavlja šest albuma koje najviše sluša u posljednje vrijeme.

Ljetno Kino & Vlada Divljan – Live @ Tvornica Kulture (2015)

Live album „najvećeg džentlmena rokenrola“ uz prateći bend Maxa Juričića lijepa je uspomena i dostojanstven oproštaj od čovjeka koji je pjevao doslovno do posljednjeg daha.

Letu Štuke – Letu štuke (2005)

Debi album koji zvuči kao „greatest hits“ – isprva zvuči nevjerojatno, ali samo ako izuzmemo činjenicu da iza ovog odličnog albuma stoje sjajni svirači i iskusni autor Dino Šaran.

Vikend Revolucija – Legato pop (2015)

Debi album zagrebačke legato-pop šestorke. Melodije autorski zrelog materijala već nakon nekoliko slušanja ulaze u uho.

Red Hot Chili Peppers – By the Way (2002)

Nakon drugog povratka u bend na Californicationu, na njegovom nasljedniku John Frusciante zborskim falsetima i nekima od njegovih ponajboljih gitarističkih izvedbi ponovno je dokazao u kojoj mjeri je doprinio „novom zvuku“ Peppersa.

Azra – Filigranski pločnici (1982)

Produkcijski i autorski, možda najkompletniji Džonijev album. Posebnoj vibri albuma saksofonima, flautom, orguljama i pianom sjajno je doprinio Miroslav Sedak-Benčić

The Beach Boys – Pet Sounds (1966)

Nešto manje od 40 minuta čarolije dodatnu težinu dobija zanimljivošću da je mozak operacije Brian Wilson imao samo 24 godine u trenutku objavljivanja albuma koji je inspirirao Sgt. Pepper’s legendarnih Beatlesa.