-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Alen Jovanović (Goblini)

Šta muzičari slušaju: Alen Jovanović (Goblini)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

alen_jovanovicAlen Jovanović, gitarista Goblina, za Balkanrock govori o svojim omiljenim albumima.

Kao što sam uvek govorio za mene je rock ‘n’ roll da izađeš na binu i kažeš sve šta imaš bez uvijanja i ulepšavanja stvarnosti i mislim da se to i vidi iz mog izbora! Još jedna veoma bitna stvar koja veže sve – bend je bend – ekipa pojedinaca koji zajedno stvaraju tu divnu stvar koja se zove rock ‘n’ roll!

Ramones – Rocket to Russia (1977)

Prvi album koji sam u životu čuo koji me je ostavio u čudu je bio Ramones – Rocket to Russia. Nikada u životu pre toga nisam čuo bend koji tako beskompromisno svira i najbitnije od svega – čuo sam bend!

Stiff Little Fingers – Nobody’s Heroes (1980)

Drugi album, pored legendarnih The Clash i Pistolsa, je bio Stiff Little Fingers – Nobody’s Heroes, i taj me je album najviše od svih pomerio – u smislu načina sviranja gitare i pesama – dan danas jedan od omiljenih albuma. Tematika mi je bila totalno punkerska – problemi društva i mladih – i dan danas mislim da je to cilj punk rocka.

Demolition 23 – Demolition 23 (1994)

Treći album su bili Demolition 23 – čistokrvna sirova svirka – čak smo i svirali njihovu stvar na koncertima – „Same Shit Different Day“.

Neurotic Outsiders – Neurotic Outsiders (1996)

Četvrti album – Neurotic Outsiders – to je to bez ikakvog komentara dalje – Steve Jones – za mene svetska klasa – dripac koji svira mudima.