-

Šta muzičari slušaju: Aleksandra Vukošić (Tri kapljice)

Basistkinja novosadskog pank benda Tri kapljice, Aleksandra Vukošić, otkrila je za čitaoce portala Balkanrock koji su to albumi uticali na njenu muzičku karijeru.

„Tokom života slušala sam razne muzičke žanrove. Stasati u muzičara ili ljubitelja muzike uopšte nije nešto što se dogodi preko noći. To je proces koji traje dokle god smo živi. Moja definicija muzičara podrazumeva osobu koja prvenstveno voli muziku. Ja lično težim ka tome da čujem što više različite muzike i žanrova kako bih upotpunila svoju muzičku pismenost i s toga mi je bilo zaista teško odabratii određene bendove. Odlučila sam se za nekoliko onih koji su zaista proširili moje muzičke vidike i koji su možda imali najveći uticaj na mene kao osobu najpre.“

Iron Maiden – Piece Of Mind (1983)

Ovo je bila prva kaseta koju sam dobila od ujaka na poklon u petom razredu osnovne. Ujedno je to i album koji sam verovatno čula najviše puta u životu. Bila sam očarana harmonijama i postala opsednuta. :) Definitivno je taj album imao uticaja na moju muzičku karijeru jer sam ubrzo dobila na poklon gitaru kako bih svirala The Trooper “zajedno sa njima” na improvizovanoj bini u garaži. I tako je počelo…

Black Sabbath – Heaven And Hell (1980)

Iako je nezahvalno diskutovati koji je album Black Sabbatha najbolji, ja glasam za ovaj. Svaka pesma je Tonnyjev i Diov masterpiece, savršenstvo od početka do kraja!!! Hvala Ozzyju što je svetu svojim ispadom podario ovaj album… I sve ostale u kojima nije boravio. :)

Deftones – White Pony (2000)

Tokom srednje škole sam više šarala po nešto žešćem zvuku, ali mi je ovaj album posebno drag. Kada sam napokon pristala da čujem nešto što nije metal, otkrila sam Deftones. Mislim da je ovo album koji je podelio fanove Deftonesa jer je bio totalno eksperimentalan i neočekivan u odnosu na prva dva. Mene su njime apsolutno kupili. Change, Digital Bath, Passenger… Dokazali su da kombinacija trip hopa, teških rifova i elektronike može sjajno da zvuči.

Karnivool – Sound Awake (2009)

E, ovo je nešto najbolje što sam čula poslednjih godina. Bend koji mi je otvorio potpuno novu dimenziju poimanja muzike. Bogovi aranžmana. Album kojem se često vraćam i koji sam preslušala do najsitnijeg segmenta. Svako ko voli nešto progresivniji zvuk trebao bi da im da priliku.

Katatonia – The Great Cold Distance (2006)

Jako volim ovaj bend. The great cold distance je oličenje emotivnog mraka pogotovo ako ste latentni gotičar u duši. Meni jako bitan i jedan od njihovih omiljenih. Idealan kako za jesenje šetnje po kiši i magli, tako i za letnje avanture. Ja ga primenjujem u svakoj prilici. :)

Madonna – Confessions On The Dance Floor (2005)

Žena, majka, kraljica!! Svaka pesma hit za sebe. Kombinacija electro popa i modernog zvuka. Svi elementi fantastično uklopljeni. Takođe je istoimena turneja koncert koji sam gledala par nedelja skoro bez prestanka. Remek-delo koreografije, produkcije, plesa, vizuelnih efekata…