fbpx

-

Naslovna Autorski članci Šta muzičari slušaju Šta muzičari slušaju: Aleksandra Petrović (Nemesis)

Šta muzičari slušaju: Aleksandra Petrović (Nemesis)

aleksandra-pJedini ženski death metal sastav u Srbiji, Nemesis, veoma je koncertno aktivan u poslednje vreme. Od izlaska spota za pesmu “Vengeance“, ove atraktivne devojke su privukle pažnju na sebe i pobrale dobre kritike među metal populacijom. Iskoristili smo priliku da Aleksandru Petrović, gitaristkinju benda i muzičkog masterminda ovog ženskog sastava pitamo koji su to albumi uticali na njen muzički razvoj. Evo šta je Aleksandra rekla za čitaoce Balkanrocka.

Paul Wardingham – The Human Affliction (2015)

Ovog čoveka sam skoro otkrila i malo je reći da ga obožavam. On je upravo onakav gitarista kakav i ja želim biti jednog dana. Ceo album je fenomenalan, ali pesma koja me je osvojila na prvo slušanje je “Beyond Human”.

Kamelot – The Black Halo (2005)

Kamelot, bend koji volim najviše na svetu. Kada me pitaju koji mi je omiljeni album Kamelota, je isto kao kada me pitaju koga više volim, mamu ili tatu.
Nema toga, sve je to dobro i sve se to voli. Iako Karevik radi odličan posao, ipak nije tako lako zameniti veličinu kao što je Roy Khan. Tako da, ako već moram da biram, neka bude Black Halo. Omiljene pesme na ovom albumu su mi “Moonlight”, Soul Society, za bedak stvorena Abandoned, i naravno, epski masterpiece Memento Mori.

Firewind – Allegiance (2006)

Jedini bend koji volim sa podjednakim žarom kao i Kamelot, je Firewind. Firewind ima ono što Kamelot nikada nije imao (mada mu realno i ne treba), a to je vrhunski gitarista. Gus G je čist genijalac. Svi albumi su jako dobri, ali ovaj mi je nekako najdraži. Prva njihova pesma koju sam čula je bila Falling To Pieces, i to je bilo to, love was born. Sa ovog albuma su mi drage i Ready To Strike, kao i The Essence.

Conception – Flow (1997)

Ako bi mogla da biram da se jedan bend digne iz mrtvih, izabrala bih da to bude Conception. Jedan jedini i neprevaziđeni Roj Khan, i Tore Ostby na gitari su meni lično najbolja kombinacija ikad. Sva 4 albuma su vrhunska ali eto, neka bude Flow jer im je poslednji. Gethsemane, Cry, Angel, Cardinal Sin

Myrath – Tales Of The Sands (2011)

Kako je ovo dobar bend, i kako je ovo dobar album. Radujem se njihovom budučem stvaralaštvu. Sa ovog albuma bih izdvojila pesme Time To Grow, Sour Sigh, Wide Shut, i naravno Tales Of The Sands.

Demist – Guilt And Pleasures (2015)

Demist, u sred Srbije ovakav bend, što bi rekli ljudi i mi konja za trku imamo. Ovaj album je jedna muzička lepota, i stvarno su sve pesme odlične i uživam slušajući ih. Omiljene su mi malo agresivnije Pretty Eyes, Welcome To The Underworld i epski dobra All This Cold.

Twisted Tales – We Shall Be Heard (2012)

I za kraj, moj omiljeni bend sa naših prostora. Tri kralja iz Kuršumlije su napravili čudo. Po mom ličnom mišljenju, Miša je naš najbolji gitarista. Ovi ljudi prave najbolje rifove i solaže. Brutalni su, melodični i energični, i na ovom albumu nema loše pesme. Najviše slušam “4 Tunes Of War”, “Collony Is Sleeping”, i omiljena “Being Supreme”.