-

Šta muzičari slušaju: Aleksandar Kostić (Burning Leaf)

aleksandar_kosticAleksandar Kostić, vokal pirotskog groove/sludge benda Burning Leaf, izdvojio je nekoliko minuta između proba da podeli sa nama interesantne albume koje sluša u poslednje vreme.

Down – Down IV: The Purple EP (2013)

Još uvek sam pod utiskom nakon koncerta u Zagrebu. Ovo je zaista odličan bend. Svako ko voli Panteru, Led Zeppelin i Black Sabbath bi obavezno trebalo da dobro presluša Down! Iako je Kirk nedavno otišao iz ekipe, kvalitet Downa sigurno nije opao.

Type o Negative – Life is Killing Me (2003)

Fantastičan album koji mi je u plejlisti bar jednom u mesec dana. Definitivno album koji vredi ne preslušati nego SLUŠATI! Svaka pesma sa ovog albuma je nenormalno dobra a za one koji nisu upućeni u ovaj album ili bend, izdvojio bih pesme „Nettie“ i „Life is Killing Me„.

Crowbar – Past and Present (1997)

Meni omiljeni album stare debele ekipe iz Nju Orleansa. Slušao sam ih još kao klinac, sa kaseta koje sam pozajmljivao od komšije, a da nisam ni znao pravu vrednost Crowbara, i šta zapravo slušam. Ko voli tvrđi, masni sludge zvuk, toplo preporučujem.

Black Sabbath – 13 (2013)

Kao fanu Black Sabbath-a ovaj album mi je legao kao budali šamar. Dugo čekan i konačno dočekan. Izdvojio bih pesme „Loner“ i „Dear Father“ koje meni iskreno zvuče kao da su sa nekih starijih albuma.

Pearl Jam – Lightning Bolt (2013)

Ovaj bend je kult. Svaki album im je perfektan, pa ni sa ovim nisu zastranili. U isto vreme i lagan i brz, vidi se koliko uticaja Ramonsi imaju na Pearl Jam. Pokazali su da će još uvek itekako da prže bez obzira na to što neki „zli jezici“ kažu da je grunge mrtav.

Što se tiče domaće muzike, želeo bih da napomenem da trenutno slušam album Twisted Tales – „We Shall be Heard“ i singl niškog benda Marica – „Profit is not a God“ . Po meni, ovi bendovi pokazuju kvalitet koji srpska metal scena može da pruži.