-

NaslovnaAutorski članciSpecijalna izdanjaNeka u 2022. godini muzika bude uz vas!

Neka u 2022. godini muzika bude uz vas!

Preživeli smo prošlu godinu tišine, pregurali smo ovu “pokušavamo da se vratimo na kolosek” godinu i smelo koračamo u ritmu muzike koja nas drži na površini.

Ove godine naš portal proslavio je 15. rođendan “skromno i u krugu porodice”. Nije bilo žurke, ni torte ni svećica. Zato ćemo se potruditi da, kada se situacija stabilizuje, nadamo se naredne godine, proslavimo velikom žurkom, možda i koncertom.

Ovu godinu pamtićemo jer smo ostvarili svoj dugogodišnji san – da Balkanrock zaživi i u video formatu. Tako je ove godine emitovana prva sezona Balkanrock Sessions-a, – serijala online koncerata visokog audio-vizuelnog kvaliteta. Balkanrock Sessions je osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua i može se pratiti putem našeg Youtube kanala kao i na streaming platformama. Druga sezona Balkanrock Sessionsa je uveliko u fazi postprodukcije, a u toku je i planiranje i zakazivanje termina za snimanje treće sezone.

Novinari i fotografi Balkanrocka trudili su se da vas u 2021. godini informišu o zanimljivim muzičkim događajima. Vodili smo vas kroz slike i reči na: Ana & The Changes, Josipa Lisac, Kralj Čačka, Zona Iskljuchenja, KOIKOI, Quasarborn, Nemesis, Larska, Bjesovi, Repetitor, The Father of Serpents, Consecration, KKN, Svemirko, Neno Belan & Fiumens, Nikola Vranjković, Hladno pivo, Goblini, Blankfile, Električni orgazam.

Bilo je pravo zadovoljstvo ispratiti izdanja ovogodišnjih festivala u regionu. Kao ranijih godina, dočarali smo vam atmosferu sa festivala: Arsenal 11, Mount of Artan XIX, Festival ekologije i antifašizma „Ekoslavija, OK fest, Nišville jazz festival, Memorijalni koncert „Tako mlad i tako čist“, Beogradski jazz festival, Indirekt Showcase Festival.

Godinu koja odbojava obeležili su i neki tužni momenti. Čitava jedna plejada umetnika nastanila se u nekom drugom realmu. U muzičku Valhalu preselili su se: Đorđe Balašević, Dragoljub Đuričić, Aleksandar Sanja Ilić, Zafir Hadžimanov, Minja Subota, Đorđe Marjanović, Predrag Živković Tozovac, Čarli Vots (The Rolling Stones), Čik Korija, Džoi Džordison (Slipknot), Dasti Hil (ZZ Top).

Posebnu zahvalnost dugujemo svim organizatorima koncerata i festivala širom regiona, svim muzičarima, promoterima, saradnicima i prijateljima portala Balkanrock, a posebno svim vernim čitaocima – bez vas, mi ne bismo imali svrhu. Hvala vam što ste uz nas svih ovih godina, što nas čitate, što komentarišete, lajkujete i šerujete naše sadržaje putem društvenih mreža.

Hvala vam od srca! Neka u predstojećoj godini muzika bude uz vas!

Srećna vam Nova 2022. godina!