-

Tonight Alive – The Other Side (2013)

Tonight Alive -  The Other Side

Tonight Alive – The Other Side
Izdavač: Sony Music, Fearless Records ( 6.9.2013.)
Producenti: Dave Petrovic
Trajanje: 37:32
Žanr: Pop punk, Alternative rock
Ocena: 6

 Tonight Alive su petоčlani australijski pop pank sastav, koji sviraju savim dobru i uz to još solidnu muziku, pogodnu za slušanje u svako doba godine. Poznati su pre svega po tome što su nastupali sa Simple Plan, bend-om sličnog usmerenja. Njihova misija nije da spasu svet, već da kroz svoju prefinjenu liriku izraze sve ljubavne probleme današnjice.

Album koji ovim putem prezentujemo upravo je nastao u podrumima Sony Studija i nije baš najbolje sklopljen. Nije najpoznatije iz kog razloga se to desilo. Sastoji se iz raznih muzičkih uticaja, ali od svih predominira pop. Što, u suštini, nije loša stvar, bar sa komercijalne strane gledano. Kompanija koja je iza ovog izdanja će definitivno trljati ruke nakon ovog, pre svega tržišno orijentisanog snimka.

Što se tiče zvuka koji čujemo na ovom albumu, uočavaju se odlično odsvirani bubnjevi i kalifornijski odsvirane gitarske deonice, ai i nešto što čujem verovatno po prvi put, iskrene tekstove pisane na engleskom jeziku. Ali, ipak, nije smak sveta pa da se ne osnivaju novi bendovi. Čitava zemaljska kugla je u problemu, ali ovim Australijancima izgleda da je sve lepo i fino u životu. Naravno, u pitanju je mlad i podcenjen bend, ali, na kraju krajeva, svi mladi bendovi su takvi.

Jedine dve od svih pesama koje se se izdvajaju po kvalitetu na ovom albumu su Tonight Alive i No Different koje imaju kalifornijski punk prizvuk. To je jedina stvar koja je neporeciva. Sve ostalo je relativno.

Ipak, definitivno, ljubav je u vazduhu. Ovo je topao I ljudski zvuk, neverovatan u svojoj eklektičnosti, mudar u svojoj ravnodušnosti, verovatno će se slušati širom sveta, a verovatno i postati klasik, bar u svom podžanru.

Nе želim da kažem da je ovo suvišna ploča, ali na neki način vrši svoj posao. Ona vas prenosi u udaljene predele panka, još uvek nedovoljno istražene. Što i nije neka loša stvar, ali uspeh je uvek u duši čoveka, a čovek uvek teži ka uspehu. Nadajmo se da će ovaj album postići uspeh na domaćem i stranom tržištu i da će zatresti čitavu zemaljsku kuglu.

U ovom, pre svega ludom vremenu, najbitnije je naći najbolju muziku za opuštanje. Ovo je upravo takav disk.

Spisak pesama:
01 – The Ocean
02 – Don’t Wish
03 – Lonely Girl
04 – Hell and Back
05 – The Other Side
06 – The Fire
07 – Complexes
08 – Come Home
09 – Bathwater
10 – No Different
11 – Say Please
12 – You Don’t Owe Me Anything
13 – Breakdown (Japan Bonus Track)