-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeThe Prodigy - Invaders Must Die (2009)

The Prodigy – Invaders Must Die (2009)

The Prodigy -  Invaders Must Die

The Prodigy – Invaders Must Die
Izdavač: Cooking Vinyl, Take Me To The Hospital ( 23.2.2009.)
Producenti: Liam Howlett
Trajanje: /
Žanr: rave, electronica, hardcore techno
Ocena: 10

 Prošlo je pet godina od kako su veterani rave scene izdali svoj album „Always Outnumbered Never Outgunned“ koji je bio nezapamćeno popularan. Novi peti studijski album benda The Prodigy koji je izdat pod etiketom „Take Me To The Hospital“ briše pauzu od pet godina, a fanovi onoga što radi Liam Howlett sa sigrunošću će i ovaj album poželeti da imaju u svojim rukama.

Ovo je treći album na kom, osim Liama, ponovo srećemo Keith Flint-a i Maxim-a što sigurno dodaje na kvalitetu albuma. The Prodigy su jedan od bendova koji se ne bavi inovacijama u svom radu, pa je tako i ovoga puta moguće čuti ono što je do sada bio njihov zaštitni znak. Zapravo sami Keith i Maxim koji u naslovnoj pesmi kažu „We are the prodigy“ su dovoljan dokaz da su bend koji opstaje i ne menja se.

Album otvaraju „Invaders Must Die“ i „Omen“ kao numere koje je su momci pre izlaska albuma predstavili kao singlove. Pesma „Thunder“ možda pomalo podseća na stari „Out Of Space“ u kome su prepoznatljivi bili pomalo futuristički vokali. Broj četiri na albumu je „Colours“ jednostavna, prosta i brutalna pesma sa mnogo digitalizovane dekoracije. „Take Me To The Hospital“ je numera koja se svojim agresivnim ritmom prosto uvlači pod kožu, i ujedno je još jedna pesma koja ima one helijumske vokale. „Warrior’s Dance“ je pesma koja je pravi povratak u 1992. godinu kada su The Prodigy izdali svoj prvi album, na kom je jedna od pesama bila već pomenuti „Out Of Space“. Pod brojem sedam na albumu je „Run With The Wolves“ , četvorominutno manično udaranje bubnjeva i mešanje zvukova sirena a ujedno i pesma u kojoj su možda Keith-ovi vokali na svom vrhuncu. „World’s On Fire“ je još jedan povratak u prošlost kada je vladala histerija za rave muzikom.Kada je trebalo čekati sedam godina na album „Always Outnumbered Never Outgunned“ ispostavilo se da je vredelo. Na ovaj album se čekalo pet godina, ali se i ovoga puta islaptilo čekati. Novi album The Prodigy-ja nas malo vraća u prošlost i podseća na stare radove, ali u isto vreme pokazuje da se neke stvari ni danas ne menjaju i vrede isto toliko.

Spisak Pesama:

1. „Invaders Must Die“ – 4:55
2. „Omen“ – 3:36
3. „Thunder“ – 4:08
4. „Colours“ – 3:27
5. „Take Me to the Hospital“ – 3:39
6. „Warrior’s Dance“ – 5:12
7. „Run with the Wolves“ – 4:24
8. „Omen Reprise“ – 2:14
9. „World’s on Fire“ – 4:50
10. „Piranha“ – 4:05
11. „Stand Up“ – 5:35