-

Skunk Anansie – Wonderlustre (2010)

Skunk Anansie -  Wonderlustre

Skunk Anansie – Wonderlustre
Izdavač: V2 records ( 13.9.2010.)
Producenti: Skunk Anansie, Brio Taliaferro, Jeremy Wheatley
Trajanje: 41:03
Žanr: Alternativni rok, hard rok
Ocena: 9

 Kontroverzna pevačica Debora “Skin” i bend “Skunk Anansie” posle decenijske pauze izdali su novi studijski album “Wonderlustre”.

“Skunk Anansie” su zagolicali maštu domaće publike predstavivši neke od novih pesama 26. juna na koncertu u Beogradu. Uprkos svojim godinama, članovi benda pokazali su da imaju energije na pretek za nove podvige. “Wonderlustre” je očigledan primer te nakupljene energije koja se svom snagom oslobađa u vidu 40minutne muzike, odnosno 12 pesama koje se nalaze na albumu.

Već od samog starta i pesme “God Loves Only You” jasno je da se radi o kvalitetnom izdanju koje nimalo ne zaostaje za prethodnicima “Paranoid And Sunburnt”, “Stoosh” i “Post Orgasmic Chill”. “Skunk” kao i ranijih godina imaju kompozicije koje zvuče „baladičasto“, ali su zapravo poprilično oštre i u trenutku se ljubavna pesmica pretvori u prokljinjanje celog muškog rada. Album sadrži velike doze „ljutog rokenrola“ (“My Ugly Boy”, “Over The Love”, “The Sweetest Thing”), poneku pank orijentisanu numeru (“It Doesn’t Matter”) i naravno lagane i opuštajuće pesme (“You Can’t Always Do What You Like”, “I Will Stay But You Should Leave”). A za one koji vole da im muzika razmrda unutrašnje organe neizostavna je bas deonica na startu pesme “My Love Will Fall”.

“Wonderlustre” na velika vrata vraća “Skunk Anansie” na scenu. Poprilično ozbiljan disk sa kvalitetnom muzikom, koja možda i prevazilazi njihove klasične radove iz 90ih.

Spisak pesama:

1. „God Loves Only You“ 3:48
2. „My Ugly Boy“ 3:27
3. „Over The Love“ 3:27
4. „Talk Too Much“ 3:20
5. „The Sweetest Thing“ 3:38
6. „It Doesn’t Matter“ 2:46
7. „You’re Too Expensive For Me“ 2:29
8. „My Love Will Fall“ 3:56
9. „You Saved Me“ 3:38
10. „Feeling The Itch“ 3:06
11. „You Can’t Always Do What You Like“ 3:31
12. „I Will Stay But You Should Leave“ 2:58