-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeSkindred - Kill The Power (2014)

Skindred – Kill The Power (2014)

Skindred -  Kill The Power

Skindred – Kill The Power
Izdavač: BMG ( 27.1.2014.)
Producenti: James Loughrey
Trajanje: 48:35
Žanr: Alternative Metal/Reggae Metal
Ocena: 8

 Britanski alternative metal/rock sastav Skindred eksplodirao je na globalnoj sceni sada već davne 2002. godine albumom Babylon. To izdanje je, reći će mnogi, pa i autor ovih redova, neprevaziđeno, ali 12. godina kasnije Skindred uprkos svemu ne gube na svežini. Štaviše.

Album Kill The Power dolazi u trenutku kada je dubstep još uvek moderno miksovati svuda gde se umiksovati može. Dolazi i u trenutku kada je dub pomalo zaboravljen, a crossoveri regea, repa i metala jako retki, bar oni kvalitetni.

Otvarajuća Kill The Power izabrana je za prvi singl, ne bez razloga. Hitična, ispeglana, a opet energična, ona je odličan uvod i reprezent celog albuma. Ovo izdanje ima gruv, šareno je, prepliću se različiti uticaji, ima hitova (ili numera koje to ne moraju nužno biti, ali ćete ih sigurno upamtiti i pevušiti) i generalno ćete teško sebe zateći kako se dosađujete tokom slušanja.

Kill The Power uspeva da spoji komercijalno sa žestinom u merama koje se savršeno uklapaju. Od žestoke Ruling Force (tu su i primese dubstepa i growl vokali) i nešto sporije ali takođe „udaračke“ Playing With The Devil, preko poskočice Worlds on Fire i festivalske Ninja, pa sve do letnje We Live, Kill The Power je ono što Skindred najbolje umeju da rade – crossover svega i svačega.

Pevač Benji Webbe zvuči uobičajeno zarazno, ipak je to jedan od onih one-in-a-million vokala, i prosto je nemoguće da se neka njegova vokalna deonica ne zalepi dugoročno za mozak.

Sve u svemu, ovo je album koji jednako zadovoljava apetite za dobrim, žestokim rifovima, pokretljivim ritmovima, pevljivim melodija, ali i aktuelnim trendi zvucima. Ukoliko želite da odmorite od indie rocka, a ne želite da odete u neki ekstrem poput metala, ovo je prava mera i ona zlatna sredina o kojoj se često govori, ali retko ko ume da je dosegne. Skindred to i te kako umeju.

Spisak pesama:

1. Kill The Power
2. Ruling Force
3. Playing With the Devil
4. World’s On Fire
5. Ninja
6. The Kids Are Right Now
7. We Live
8. Open Eyed
9. Dollars and Dimes
10. Saturday
11. Proceed With Caution
12. More Fire