-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeRain Delay - We Forget (2008)

Rain Delay – We Forget (2008)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Rain Delay -  We Forget

Rain Delay – We Forget
Izdavač: Mr. Metal Records ( 17.10.2008.)
Producenti: Vladimir Novičić
Trajanje: 44:30
Žanr: Fusion metal
Ocena: 7

 Beogradski sastav “Rain Delay“ oktobra ove godine izdao je svoj drugi album “We forget“ koji je u svakom pogledu netipičan za naše prostore.

Bend opravdano svoju muziku karakteriše jednim širokim terminom – fjužn metal. “We Forget“ je komplikovani spoj raznih pravaca u muzici. Od det/dum metala u stilu “Opeth“-a, preko progresivnog roka tipa “Porcupine Tree“, simfo metala (prvenstveno zbog ženskog vokala) pa čak i do nekog pop-rok zvuka. Najveća mana ovog izdanja je groul vokal, na kome treba dosta poraditi. Sa druge strane album krasi prelep i melodičan vokal Aleksandre Rasulić. U nekim momentima ženski vokal najviše podseća na Ejmi Li iz benda “Evanescence“. Muziku je komponovao Dušan Pešić, koji ujedno peva i svira gitaru na albumu. Kada ne peva groul vokale odlično se uklapa sa Aleksandrom dok u sviranju on i drugi gitarista Željko Zec formiraju savršenu kombinaciju.

Za naše prostore i uslove u kojima bendovi rade, “We forget“ deluje jako ozbiljno i nesvakidašnje a i produkcija je sasvim pristojna. “Rain Delay“ kao bend ima puno potencijala, talenta i dovoljno veliki prostor za napredak. Dušan, Aleksandra, Željko, Stefan i Marko napravili su jako komplikovan muzički disk. Treba im samo još iskustva da stilski malo suptilnije upakuju svoje ideje i naprave album koji će u srpsku rok scenu uvesti originalnost i savremenost.

Spisak pesama:

1.”Don’t Fear the River” – 3:21
2.”Leaves’ Frottage“– 6:33
3.”Waves ” – 7:28
4.“Deep“ – 10:15
5.”My Summer Sojourn” – 3:43
6.”Fulcrum ” – 4:47
7.”In Early Somnolence” – 5:22
8.”Empty as I am” – 6:01