Oblivion – Called to rise (2013)

3.0/5
Izdavač: Nick Vasallo Publishing (ASCAP), 1.1.2013.
Producent: /
Žanr: Technical death metal, Blackened Post-metal
Trajanje: 51:58

Može se reći da je ova godina odlično počela što se death metala tiče. Bend Oblivion, koji do sada nije izdao nijedan album, imao je vatreno krštenje i izdao svoj prvenac pod nazivom „Called to Rise“. Iako je formiran 2008. u mestu Bay Area u SAD, ovaj bend je do sada imao samo jedan demo iz 2012. godine.

Bend između ostalog čine: Nick Vasallo na vokalu, koji je svetski poznati orkestarski kompozitor, Ben Orum na bas gitari, Ted O’Neill i Victor Dods na gitarama i Luis Martinez za bubnjevima. Zaista sjajna kombinacija vrhunskih muzičara i jedan odličan spoj.

Žanr ovog benda je veoma teško odrediti. Približno – Technical death metal sa Blackened i Post-metal varijantama, ali najlakše je reći samo death metal. Album sadrži sve što se od death metala zahteva u muzičkom smislu. Gitare koje „prže“, abnormalno brze bubnjeve, dobar bas sa nekoliko kratkih solo deonica i naravno, vokal koji „razara“. Zaista, orkestarski kompozitor je odličan u svojoj growl tehnici pevanja.

Od pesama koje bih izdvojio na prvo mesto stavljam „Black Veils of Justice“ jer svi navedeni elementi u njoj preovladavaju do maksimuma. Takođe „Binary Soluls“, sa laganim početkom i kasnijim „prženjem“. Sve u svemu, prava death metalčina! Inače volim kada bend na svom albumu ima i poneku čudnu kompoziciju, koja odudara od ostalih pesama. Takve su „Canon 1 in E Minor“ i „Shred“ koja se proteže u dva dela i koju svira ceo orkestar. Orkestar koji se ponaša kao death metal bend! Zato što sviraju to tako brzo da se stiče utisak kao da su u pitanju gitare. Verovatno nikada ranije niste doživeli ovako nešto, zato će vas i oduševiti. Double-picking i sweep tehnike sviranja uopšte i ne treba pominjati. Gitarske tehnike su savršeno uklopljene u sve i čine ovaj album gotovo savršenim.

Oblivion zaista poseduje potencijal da bude odličan death metal bend. Oni su napravili novu stvar – ubacili su orkestar u death metal žanr. Definitivno obećavaju i bez preterivanja, ali ovo je prvi album koji morate preslušati ove godine ste ljubitelj ove vrste metala.

Spisak pesama:

1. Oblivion part 1: The Chant of Tyrants
2. Black Veils of Justice
3. Between Suns of Light
4. Binary Souls
5. Reclamation
6. Canon 1 in E minor
7. Annunaki
8. Reigns in Fire
9. Cancer of Wraiths
10. Multiverse
11. Oblivion part 2: Infinite Descent
***Bonus pesme***
12. Black Veils of Justice (instrumental version)
13. Shred: I. Multiverse (string orchestra)
14. Shred: II. Long Deaf Hate (string orchestra)

Save

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.