-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeNight Shift – Bez zaklona (2009)

Night Shift – Bez zaklona (2009)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Night Shift -  Bez zaklona

Night Shift – Bez zaklona
Izdavač: Multimedia records ( 13.10.2009.)
Producenti: Boris Gavrilović, Džejms Kruz i Milan Šćepanović
Trajanje: 35:02
Žanr: hard rok, post grandž
Ocena: 6

 Night Shift je publika na ovim prostorima upoznala kao bend koji u svom hard rok stilu obrađuje pop i rok klasike. Bend je svoj prvi album “Undercovers“ objavio 2002. godine. Na njemu se našlo 12 obrada. Tek sedam godina kasnije bend objavljuje svoj drugi album, prvi autorski. „Bez zaklona“ sadrži 9 pesama, a uz original disk na poklon se dobija i spot za prvi singl „Snovi“.

Ime „Bez zaklona“ pojašnjeno je na omotu albuma ilustracijom iskrcavanja na obalu Normandije. Ta „ranjivost“ i „izloženost“ opisani su ljubavnim pesmama i stihovima koji ohrabruju borbu za pravu ljubav.

Night Shift su na novom albumu zadržali muzički stil kojim su interpretirali pop standarde, tako da se može reći da je bend zadržao kvalitetan zvuk koji ih je odlikovao prethodnih godina.

Svih devet pesama napisano je na srpskom jeziku. U prvi plan su stavljeni vokali, dok je uloga muzike samo da upotpuni zvuk. Snažan i moćan glas Milana Šćepanovića dominira i može se osetiti svaki odpevani stih.

Album sa svojim pauer baladama delimično je inspirisan ranijim delima domaće grupe Van Gog, dok rok energija koju poseduje podseća na Nickleback, ali opet ima Nigh Shift pečat.

Prvi singl, ujedno i pesma koja otvara album, „Snovi“ izdvaja se kao najbolja kompozicija na disku, ali nimalo ne zaostaju „Ranjena“ i „Daj mi snage“ na kojoj gostuje njihov stari sardnik Teodora Bojović i gudački kvartet Intermezzo.

„Bez zaklona“ definitivno nije nešto najbolje što smo čuli u ovoj zemlji, ali je svakako jedan od originalnijih i muzički svežijih albuma u poslednjih nekoliko godina.

 

Spisak pesama:

1. Snovi
2. Ranjena
3. Kad nisi tu
4. Nikada
5. Svejedno
6. Ja ću se boriti
7. Znam
8. Ogledalo
9. Daj mi snage (remix)