-

Naslovna Autorski članci Recenzije Ljute Papričice - U Elementu (2008)

Ljute Papričice – U Elementu (2008)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Ljute Papričice -  U elementu

Ljute Papričice – U elementu
Izdavač: PGP-RTS ( 14.7.2008)
Producenti: Dragan Stojanović
Trajanje: 40:18
Žanr: Funk rock
Ocena: 8

 Beogradski bend, „Ljute Papričice“, jula meseca, plasirao je na domaće tržište fank rok album „U Elementu“.

„Ljute Papričice“ su na početku svoje karijere nastupali po beogradskim klubovima radeći obrade pesama kalifornijskog benda Red Hot Chili Peppers. Takozvani „tribute“ bendovi imaju gadnu naviku da kada krenu sa snimanjem autorskih stvari, nikako ne mogu da se oslobode zvuka grupe koju su obrađivali do tada. Postaju loše kopije i propadaju. „Ljute Papričice“ su jedan od malobrojnih izuzetaka. RHCP je ostao kao uticaj, a „Papričice“ samo prenose njihovo nasleđe kroz svoju sopstvenu adaptaciju i doživljaj fanka.11 numera je sadržano na albumu, a kao kvalitetnu odliku vidim usklađenost i umerenost svih članova. Nema isticanja pojedinih članova i usiljenih solo deonica, već funkcionišu kao tim, a to je, uostalom, i poenta benda.

Već sa prvom pesmom „Hej Fanki“, vidi se kakva muzika dominira celim albumom. Publika je na nastupima „Ljutih Papričica“ imala više prilika da se upozna sa njom i bend je u neku ruku postao prepoznatljiv po njoj.

Najbolji utisak na mene ostavile su pesme „Ima razloga“, „Veliki grad“, „Noćni Gruv“, „Žuta kuća“ i instrumental „Odlazak“ koji odjavljuje album.

„U Elementu“ je veselo izdanje koje sa svojih jedanaest pesama „šalje dobre vibracije“, a da ova zemlja ima normalnu muzičku scenu, ovaj album bio bi veliki mejnstrim rok hit. Kome su dosadile mračne i depresivne pesme preporučujem da zaigra uz ovo sjajno izdanje „Ljutih Papričica“.

Spisak pesama:

1. „Hej Fanki“ – 4:04
2. „Ima razloga“ – 2:48
3. „Veruj mi“ – 3:57
4. „Veliki Grad“ – 3:24
5. „Požuda“ – 3:56
6. „Prazni Dani“ – 3:43
7. „Noćni Gruv“ – 3:48
8. „Opusti Se“ – 4:28
9. „Žuta Kuća“ – 3:32
10. „Želja za snom“ – 4:43
11. „Odlazak“ – 1:48