-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeKings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Kings of Leon – Come Around Sundown (2010)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Kings of Leon -  Come Around Sundown

Kings of Leon – Come Around Sundown
Izdavač: RCA ( 16.10.2010.)
Producenti: Jacquire King, Angelo Petraglia
Trajanje: 47:26
Žanr: Alternativni rok
Ocena: 7

 Jedan od najpopularnijih bendova na planeti “Kings of Leon“ izdao je novi album “Come Around Sundown“. Porodica Falouvil na tržište plasira disk koji prati “Only By The Night“ iz 2008. godine prodat u 6,2 miliona primeraka širom sveta.

Iako je prošlo tek sedam godina od njihovog debija, “Kings of Leon“ su daleko odmakli od svog izvornog zvuka – mešavine južnjačkog roka, kauntri šmeka i garažnog bunta. “Come Around Sundown“ je logičan nastavak “Because Of The Times“ i “Only By The Night“ izdanja, ali sa odsustvom komercijalnih pesama kakve su bile “Sex On Fire“ i “Use Somebody“. Uprkos tome, hajp koji su stvorili svojim prethodnim ostvarenjem garantuje veliki komercijalni uspeh i ove ploče. Da li je bend želeo novim kompozicijama da iskoristi trenutnu pomamu za njima i izda nešto što deluje mnogo „iskrenije“ ili su pomenuti hitovi bili „slučajni“ ispadi? Oba scenarija su moguća, a samo kroz budući rad može se dobiti pravi odgovor, ukoliko on postoji.

Pesme na albumu deluju manje-više ujednačeno, nema iskakanja i izdvajanja, već zajedno stvaraju celinu što se i očekuje od jednog ozbiljnog i kompletnog muzičkog dela. 13 numera najviše vezuje jedna stvar, a to su stihovi. Tekstovi deluju toliko lično i emotivno, kao da Kejleb Falouvil otvara dušu pišući o ljubavi. Kao da sva ta težina pokušava da ispliva i da se oslobodi kroz muziku. A prosto je za nepoverovati da ih je Kejleb napisao na licu mesta tj. ad libitum. Možda je to baš ono što čini ovaj disk posebnim.

Falouvil četverac uz budno oko producenta Džekvajera Kinga ni ovoga puta nije omanuo. “Kings of Leon“ iznad-prosečnim album potvrđuju status zvezdi.

Spisak pesama:

1. “The End” 4:24
2. “Radioactive” 3:26
3. “Pyro” 4:10
4. “Mary” 3:25
5. “The Face” 3:28
6. “The Immortals” 3:28
7. “Back Down South” 4:01
8. “Beach Side” 2:50
9. “No Money” 3:05
10. “Pony Up” 3:04
11. “Birthday” 3:15
12. “Mi Amigo” 4:06
13. “Pickup Truck” 4:44