-

Duran Duran – All You Need Is Now (2010/2011)

Duran Duran -  All You Need Is Now

Duran Duran – All You Need Is Now
Izdavač: Tapemodern ( 21.12.2010. (digitalno)/2.2011. (CD i vinil))
Producenti: Mark Ronson
Trajanje: 39:28
Žanr: nju vejv
Ocena: 7

 Nju vejv majstori “Duran Duran“ uvideli su da im ne pristoji moderni pop “Red Carpet Massacre“ albuma pa su novim izdanjem “All You Need Is Now“ otputovali nazad u 1980e godine.

U ove zimske dane zatvorite se u topli dom, obucite havajku, smućkajte neki koktel i uz novi „Duran Duran“ posetite tople plaže Majamija ili Rio de Ženeira. “All You Need Is Now“ je pravo retro izdanje iz vremena kada su na TV ekranima Don Džonson i Filip Tomas sprovodili zakon. “Duran Duran“ novim albumom podsećaju na njihove velike hitove poput “Rio“, “Hungry Like A Wolf“, “The Reflex“ i druge.

Album sadrži svega devet pesama, a na manje-više svima u pozadini se može osetiti blagi uticaj modernijeg elektro i sint popa, za koji je verovatno zaslužan producent Mark Ronson. Svežinu disku daju i gostujuće pevačice Ana Matronik iz benda “Scissor Sisters“ (na pesmi “Safe“) i Kelis (na “The Man Who Stole Leopard“). Naslovna numera je nešto agresivnija i oštrija pop pesma. “Blame The Machines“, “Being Fallowed“, “Girl Panic“ i “Runway Runaway“ su živahni nju vejv hitići, dok su povetarac na tropskoj plaži baladičaste “Live A Light On“, “The Man Who Stole Leopard“ i “Before The Rain“.

Za nju vejv nostalgičare i ljubitelje klasičnog “Duran Duran“ zvuka ovo je prava poslastica i ’must have’ album. Objektivno gledano, nije mu mesto u današnje vreme, ali je najbolja ploča benda u prethodnih deset godina.

“All You Need Is Now“ za sada je jedino objavljen u digitalnom formatu preko iTunes servisa i može se kupiti na adresi itunes.apple.com/album. Fizički format biće objavljen tokom februara za izdavačku kuću “Tapemodern“. CD i vinil varijanta sadržaće dodatne tri pesme.

Spisak pesama:

1. All You Need Is Now (4:46)
2. Blame The Machines (4:09)
3. Being Followed (3:47)
4. Leave A Light On (4:36)
5. Safe (In The Heat Of The Moment) (gost Ana Matronic) (3:59)
6. Girl Panic! (4:31)
7. The Man Who Stole A Leopartd (gost Kelis) (6:13)
8. Runaway Runaway (3:04)
9. Before The Rain (4:12)