-

Dargoron – Raskršće snova (2008)

Dargoron -  Raskršće snova

Dargoron – Raskršće snova
Izdavač: One Records ( 1.12.2008.)
Producenti: Srđan Branković
Trajanje: /
Žanr: Speed Metal, Heavy Metal
Ocena: 6

 Svoj prvi veliki medijski proboj Dargoron su načinili baladom Nebeski svod i tako osvojili srca mnogih fanova, pre svega ženskog roda. Ta pesma se našla na kompilaciji „Demo express 2/3“ i bila je odskočna daska ka albumu prvencu koji se pojavio 2006. godine.

Smederevski power metalci tokom 2007. godine snimili su svoj drugi album i već naredne, 2008. godine, album se našao u prodaji. Album je izdat pod bojama One records-a. Drugi album, „Raskršće Snova“, ne odstupa mnogo po zvuku od prvog albuma. Tu je i dalje onaj prepoznatljivi Dargoron zvuk, na momente heavy, pa čak i progressive, ali u osnovi power.

„Raskršće Snova“ sastoji se od 11 pesama od kojih su dve balade. Na albumu se nalazi i bonus spot za naslovnu pesmu Raskršće snova, pesmu koja je označena kao potencijalni hit. Od agresivnijih pesama izdvajaju se: Trag sećanja, Suza i bol i Moj greh.

Balade Hiljadu razloga za zlo i Još čujem ti glas prete da privuku još novih fanova. Dargoron definitivno ume da napravi dobru baladu. Najviše hitičnosti u sebi poseduje balada Hiljadu razloga za zlo.

Interesantna je i pesma Duša ratnika u kojoj gostuju dva kvalitetna vokala naše scene: nezamenljivi Lotke (Kraljevski Apartman) i Max (Nightfall).

Generalno, „Raskršće snova“ zvuči dosta zrelije od svog prethodnika, što je za svaku pohvalu.