-

Bullet For My Valetine – Fever (2010)

Bullet For My Valetine -  Fever

Bullet For My Valetine – Fever
Izdavač: Jive ( 26.4.2010.)
Producenti: Don Gilmore
Trajanje: 49:37
Žanr: Metalcore
Ocena: 4

 

Metalci iz Velsa praše energičnim rifovima i osvajaju omladince i omladinke albumima „The Poison“ i „Scream Aim Fire“. Međutim, ono što će sigurno oduševiti publiku i fanove ovih momaka je izlazak njihovog trećeg studijskog albuma čiji je naslov „Fever“.

Da je „groznica“ žešćeg metala počela mogli smo čuti preslušajući singlove sa albuma na koji se čekalo već neko vreme. A da je otvorena era tvrđeg zvuka na ovom albumu uverili smo se preslušavajući naslove koji su najavljeni.

Kada je cela priča o trećoj fizičkoj formi muzike koju ovi momci prave počela, obećanje da će na novom albumu biti malo balada je ispunjeno. Možda zato što su se i oni sami uželeli koncetara, turneja i novih pesama, ovaj album odiše energijom, ali i brzim i žestokim rifovima. Može se reći da je bliži onome što su radili na svom prvom albumu nego metalu koji smo slušali na albumu broj dva.

Album otvaraju bubnjevi koji najavljuju početak marša ka pesmi koja nosi broj jedan na ovoj metal „groznici“. „Your Betrayal“ je pesma koja već na prvo slušanje tera da do kraja albuma posvetimo pažnju ostalim pesmama. Muzički album dosta bolje zvuči, iako je prilično iskomercijalizovan. Vokal Matt Tucka, miljenika bar ženskog dela publike, sada prilično dobro zvuči, ali se mora priznati da mu pisanje tekstova nije jača strana.  Da „groznica“ podseća na „otrov“ uveriće nas naslov pesme broj dva koja je ujedno i naslov albuma „Fever“. Već pri samom uvodu, slušajući gitare na početku, pomislićete da slušate drugu verziju pesme “Room 409“. Sledeći naslov smo slušali i kao njihov singl, pa ne treba reći da je „The Last Fight“ već našao svoje mesto kod fanova ovih momaka.

Na albumu je najavljeno malo balada, a da je tako dokazuje činjenica da su samo dva naslova od jedanaest balade. Međutim, treba od njih dve posebno istaći „A Place Where You Belong“ koja je možda tipična ljubavna balada ali zvuči melodično i prija uhu. Ono što je možda zaštitni znak Bullet For My Valentine-a jesu brzi i energični rifovi, a njih ćemo čuti ako budemo slušali naslov „Alone“. „Begging For Your Mercy“ je pesma koju ne treba pominjati, singl broj jedan koji je trebalo da nas uvede u celu priču.

Teško da će fanovi biti razočarani novim albumom Bulleta, i daleko od toga da je „Fever“ loš album, ali nije promena koju se možda očekivala. Bio je najavljen tvrđi zvuk i mračniji tekstovi, a dobijeno je ono na šta sr naviklo, samo sa manje balada, a više energije. Treba pohvaliti i vokale koji na ovom albumu zvuče dosta bolje, što očigledno znači da je Matt prevazišao probleme sa glasom koje je do sada imao.

Oni koji su voleli Bullet For My Valentine na „otrovu“ voleće i „groznicu“.

Album se može preslušati na internet adresi: http://www.myspace.com/bulletformyvalentine

Spisak Pesama:

1. „Your Betrayal“ – 4:51
2. „Fever“ – 3:57
3. „The Last Fight“ – 4:19
4. „A Place Where You Belong“ – 5:07
5. „Pleasure and Pain“ – 3:53
6. „Alone“ – 5:56
7. „Breaking Out, Breaking Down“ – 4:04
8. „Bittersweet Memories“ – 5:09
9. „Dignity“ – 4:29
10. „Begging for Mercy“ – 3:56
11. „Pretty on the Outside“ – 3:56