-

NaslovnaAutorski članciRecenzijeBehemoth - Evangelion (2009)

Behemoth – Evangelion (2009)

Behemoth -  Evangelion

Behemoth – Evangelion
Izdavač: Nuclear Blast, Metal Blade ( 8.8.2009.)
Producenti: Colin Richardson
Trajanje: 42:00
Žanr: Death metal, black metal
Ocena: 10

 

Poljske zvijeri su se vratile. Nakon odličnog “The Apostasya” došao nam je dugo očekivani novi album “Evangelion“. Cijeli album je eksplozija agresije, odličnih riffova, solaža i najvažnije savršeno odsviranih bubnjeva od strane Inferna.

Počevši od prve pjesme Daimonos koja uništava sve pred sobom sa svojim moćnim refrenom: “All hail slain and risen god! All hail Dionysus!“. Pjesma vas jednostavno zarobi i tjera da ponavljate u sebi taj refren htjeli vi to ili ne htjeli. Nakon toga slijedi pjesma teško izgovorljivog imena, Shemhamforash, koja predstavlja brzu pjesmu, savršenu za headbanging. No sljedeća pjesma Ov Fire And The Void predstavlja jednu od najboljih njihovih pjesama. Ona će vam se mnogo puta vrtiti u Media Playeru, sa svojim odličnim melodijama, bubnjevima, pjesma na koju ne možete ostati ravnodušni. Iduća je Transmigrating Beyong Realms Ov Amenti koja predstavlja tipičnu Behemoth pjesmu sa svojim brzim ritmom koji razara sve pred sobom. Uz zvukove vrana počinje pjesma He Who Breeds Pestilence sa nježnijim početkom koji postepeno dobiva žestinu sa dosta ritmičkih promjena. The Seed Ov I najviše podsjeća na pjesme s The Apostasya te predstavlja jednu solidnu pjesmu. Pjesma Alas, The Lord Is Upon Me također je jedna od najboljih pjesama na albumu, sa svojim odličnim bubnjarskim dionicama te odličnim vokalima masterminda Nergala. Defiling Morality Ov Black God pršti agresijom i kao pjesma The Seed Ov I predstavlja jednu klasičnu stvar. Zadnja stvar Lucifer je totalno drugačija od ostatka albuma, jer predstavlja jednu pjesmu sporog ritma, otpjevanu cijelu na poljskome jeziku. Ta veoma atmosferična stvar predstavlja odlično zatvaranje cijelog albuma.

Evangelion mozda na prvo slušanje vam neće „sjesti“ ili će vam se činiti dosadan, no pružite mu još koju priliku i oduševit će vas.

Popis pjesama:

1. Daimonos
2. Shemaforash
3. Ov Fire And The Void
4. Transmigrating Beyond Realms Ov Amenti
5. He Who Breeds Pestilence
6. The Seed Ov I
7. Alas, Lord Is Upon Me
8. Defiling Morality Ov Black God
9. Lucifer

Ocjena albuma: 5/5

Datum izdavanja: 8. kolovoz 2009.
Žanr: Blackened death metal
Dužina trajanja: 42:00
Izdavačka kuća: Nuclear Blast / Metal Blade
Producent: Colin Richardson