-

Sretna Nova rock’n’roll godina!

Mad Sin / foto: Nemanja Đorđević

Još samo nekoliko sati pa se zauvijek pozdravljamo s 2015. godinom. Kažu da optimist ostaje budan do ponoći kako bi vidio godinu koja dolazi, a pesimist kako bi se uvjerio da ona prošla zbilja odlazi.

Prošla godina odlazi svakako, a s njom i sve ružno što se dogodilo, kako u svijetu, tako i u našoj regiji. No da ova novogodišnja čestitka ne bude u negativnom tonu, prisjetit ćemo se svega onoga što je Balkanrock redakcija radila u protekloj godini: pisali smo, fotografirali i uživali u dobroj muzici.

Vrijedni novinari svakodnevno su se trudili prenositi vjernim čitateljima aktualne vijesti te vas informirati o novostima sa svjetske i regionalne muzičke scene. Trudili smo se ispratiti sve važnije koncerte iz Beograda, Niša, Novog Sada, Zaječara, Aleksinca, Pančeva, Subotice, Banjaluke i Zagreba, a u nekoliko navrata bili smo i na izletu u Budimpešti, Sofiji, Beču. Izvještavali smo vas s nekih od najvažnijih festivala u našoj regiji: INmusic, Rockaway Lake, EXIT, Sea Dance, Jelen Demofest, Nišville, Sziget, a uz reportaže mogli ste uživati i u galerijama naših fotografa. Osim odlične suradnje s organizatorima, imali smo i jako dobru komunikaciju s muzičarima pa smo tako, osim već dobro poznatih domaćih izvođača, imali prilike intervjuirati i svjetski poznate zvijezde – Marka Lanegana, Perttua Kivilaaksoa, Courtneyja Taylor-Taylora, Dana Auerbacha, Howea Gelba

Od stalnih rubrika, nedjeljom vas je čekala Šta muzičari slušaju kroz koju je u 2015. prošetalo pedesetak muzičara. U Pažljivo slušaj predstavljani su albumi koje vrijedi poslušati, a u Kratkim rezovima regionalni singlovi. Uhvatili smo se u koštac i s 60 godina Rock ‘N’ Rolla, koju privodimo kraju.

Sve navedeno ovu je godinu učinilo iznimno uspješnom za Balkanrock. Mi smo uživali, nadamo se da ste i vi.

Dragi čitatelji, organizatori, muzičari, suradnici, redakcija Balkanrocka želi vam sretnu i uspješnu 2016. godinu! Ako vam je 2015. bila loša, da ova bude bolja; ako vam je bila dobra, neka ova bude još bolja.