-

NaslovnaAutorski članciKolumne i članciSrećna Nova rock'n'roll godina!

Srećna Nova rock’n’roll godina!

Exit festivalGodina iza nas bila je krizna, recesija još uvijek vlada, poslova još uvijek nema, a potopile su nas i poplave. Ali kada je na brdovitom Balkanu nešto bilo ok? Od početka svijeta starije generacije kukaju kako je nekada bilo bolje. Tko zna, možda stvarno i je. Ali mi znamo samo za ono što je sad.

Želja naših fotografa
Želja naših fotografa

Mi znamo da je iza nas bila još jedna divna rock ‘n’ roll godina. Znamo da su Exit i INmusic festival učinili sve da i nama daju dašak velikih ljetnih glazbenih događaja. Znamo da su koncerti Queens Of The Stone Agea, Iron Maidena, Editorsa, Triggerfingera i Morrisseya barem malo umanjili osjećaj da se ništa uzbudljivo ne dešava. Znamo da su nas još jednom zaobišla ona stvarno velika glazbena imena, ali smo se tome suprotstavili nikad jačom klupskom scenom.

U kriznoj godini iza nas desilo se beogradsko čudo Artan Lili. U moru jednoličnosti rodio se riječki Jonathan. U nestašici uzbuđenja Paydo Komma izdao je „Strano“. Pips, Chips & Videoclips održali su koncert karijere. Zoster je izbacio novi album i poharao regiju. Vatra je konačno našla svoj zvuk i dala megahit „Tango“. Lačni Franz je podsjetio na najbolje dane svoje karijere… Kaže ona ista starija generacija s početka priče da je sve bilo bolje za vrijeme Tita. E pa i Tito je bio kod nas!

Eto, u toj kriznoj godini iza nas ipak se našlo i nešto dobrih stvari.

Za nas u redakciji Balkanrocka godina je bila kao i svaka do sad – odlična. Još smo jednu godinu proveli u prvim redovima Feedbacka, KST-a, Quartera, Mikser Housea, Guna, Tvornice kulture, Vintage Industrial Bara… Naši novinari još su se jednu godinu trudili prenijeti vam svaki detalj održanog koncerta, a za potpuni dojam izborili su se naši fotografi svojim galerijama. I ovu godinu smo vas zatrpavali svježim vijestima. I zadnjih 365 dana smo preslušavali albume i razne linkove da vam preporučimo najbolje od glazbe što postoji.

I iz tog razloga se želimo zahvaliti svim organizatorima s kojima smo surađivali, svim glazbenicima koji su nam poklonili dio svog vremena, svim suradnicima i prijateljima portala, ali prvenstveno – svim vjernim i povremenim čitateljima. Bez vas čitatelja bi sav naš trud i rad bio tek pucanj u prazno. Hvala vam što nas čitate, pratite, lajkate i šerate. Vi nas već osam godina održavate na životu, a mi se trudimo prenijeti vam radost glazbe.

Stoga dragi naši, ne obraćajte pažnju na krize i recesije, ne kukajte za nekim starim i boljim vremenima. Ili kako bi to rekli u Artan Liliju: „Neka ljubav vuče stvari/ Nema love al’ ne mari/ Ionako sve što vredi / Lova ne može da sredi“.

Hvala vam na divnoj i uspješnoj godini, a da Nova 2015. ipak bude još bolja želi vam redakcija Balkanrocka!