-

Neodoljiva lakoća digitalnog doba – The song remains the same

Neodoljiva lakoća digitalnog doba

Koliko god da smo napredovali u tehnoloskom smislu, uvek se rado vracamo dobrim starim vremenima kroz muziku koja je obelezila to razdoblje.

Postoje pesme koje svako od nas moze cuti uvek, u bilo kom da je agregatnom stanju. To su ti caobni akordi koji su nam tako potrebni za srecu. Mozemo ih pronaci bilo gde. Otkricemo ih u osmehu nekog slucajnog prolaznika, u underground klubu koji smo otkrili sasvim slucajno ili na predlog prijatelja, u toplom i iskrenom zagrljaju malenog bratanca…

Zaiskri nesto tada a nije neonska ili plavicasta svetlost displeja. I onda shvatis da su ljudi ti koji su bitni a ne skupe masine, Internet ili najnoviji softver. Ni onaj najnoviji album u mp3 formatu nije nista u poredjenju sa nekoliko toplih akorda, odsviranih onako, od srca.

Postoje stvari koje se ne mogu izreci nikako drugacije do muzikom. Zar nije covek najpre pevao pa tek onda poceo da govori? Cesto iz nekih malih, svakodnevnih pojava, shvatimo mnoge stvari o zivotu. Recimo, igrajuci fliper, mozemo otkriti da je 1) jako vazno biti opusten ali i 2) biti uvek na oprezu i 3) igraj, samo igraj jer sve je u zivotu igra.