-

8. rođendan Balkanrocka: „Ovo je bilo samo zagrevanje“

balkanrock50 ljudi svakodnevno daje svoj doprinos Balkanrocku i radi aktivno na promociji rokenrol kulture na Balkanu. Od malog foruma došli smo do najvećeg muzičkog portala u Srbiji, sa sve većim rejtingom u zemljama regiona, najviše zahvaljujući poverenju vas čitaoca koji nas u sve većem broju pratite.

Ova godina bila je značajan pomak u radu portala. Tim je znatno ojačan kvalitetnim mladim novinarima koji grizu za svakom prilikom da porazgovaraju sa ne samo najvećim zvezdama regionalne scene već polako i sa svetskim imenima, kao i da što više koncerata proprate i prenesu vam njihove utiske. Ujedno je i rekonstruisano uredništvo i sama struktura redakcije, pa Balkanrock funkcioniše kao prava podmazana mašinerija.

Iskoristiću ovu priliku da se, kao jedan od urednika i ko-osnivača portala, zahvalim svim novinarima i fotografima koji su ovu godinu učinili uspešnom, ali ujedno poželim puno sreće u daljem radu novinarima koji su ove godine napustili naše redove. Hvala Milošu Cvetkoviću, Gordanu Lazinici, Davoru Leriću i Dorianu Sabu za mnoštvo sjajnih tekstova kojima su zadali domaći zadatak svim budućim piskaralima Balkanrocka. Takođe, neki su uz nas već godinama i ne odustaju, i vama čitoacima već su dobro poznati tekstovi Aleksandra Nikolića, Nenada Cvetkovića, Maje Večerin, Dajane Lerić, Save Drakulića, Miloša Pavlovića, Petra Kostića, Uroša Kostića, Ivane Božić, kao i fotografije Nemanje Đorđevića, Marije Veljković, Marine Kompar i Tamare Milenković. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez strpljenja i finansija Dejana Dinića, vlasnika i osnivača sajta, zatim celog uredničkog tima (Ivana, Nemanja, Savo, Maja, Dajana), tehničke podrške Radomira Perišića koji nastavlja da radi na poboljšanju vizuelnog doživljaja naših stranica, i lektorisanja vredne Milene Gojković.

U 2014. godini pokrenuli smo serijal tekstova „60 godina rokenrola“ koji će se nastaviti i u narednoj godini, kao i „Pažljivo slušaj“ (hvala Nemanji Neškoviću koji je preuzeo pisanje rubrike) dok su sada već redovne i popularne rubrike „Kratki rezovi“ koje će od nove godine preuzeti Aleksandar Nikolić i „Šta muzičari slušaju“ kroz koju je prodefilovalo već preko 120 muzičara! Naši sagovornici bili su Nemanja Kojić Kojot, Nikola Vranjković, Roman Goršek, Niko Potočnjak, Sanja Vučić, Jovan Matić, Luka Matković, Voodoo Popeye, William Mecum (Karma to Burn), Remi, Sejo Saxon, Sandra Nasić (Guano Apes), Gillaume Bideau (Mnemic), Kevin Choiral (Sybreed), Đani Pervan, Bojan Slačala, Goražd Čapovski, Darko Rundek, John Paul Keith, Boris Vlastelica, Ivan Jevtović, Russel Leetch (Editors), Đule, Scott Kelly (Neurosis), Edo Maajka, Milutin Jovančić, Oscar Cedermalm Ozo (Truckfighters) i mnogi drugi.

Posetili smo sve bitne koncerte regionalnih bendova, i svakog vikenda objavimo 3-5 novih izveštaja i galerija fotografija. Od velikih koncerata, svetskih imena, pisali smo vam sa Morrisseya, Morcheebe, Queens of the Stone Age, Szigeta, Exita, Billyja Idola, Triggerfingera, Tarje, Maybeshewill, Planet of Zeus, Entombeda, Uneartha, Editorsa, Nišvilla, SuperUho, Neila Younga, Metaldaysa, Tito & Tarantule, Hugha Lauriea, Neurosisa, INmusica, Thievery Corporationa, Iron Maidena, Dropkick Murphysa, Toma Jonesa, Nine Inch Nailsa, Sepulture, Massive Attacka, Neutral Milk Hotela, Dog Eat Dog, Dub Incorporationa, God is an Astronaut, Johna Paula Keitha, Jacka Obliviona, Amorphisa, Simple Minds, Napalm Death, Hybreeda, Scotta Kellya, Deep Purple, Iced Earth, Dream Theater…

Kako bi uvek bili u toku sa našim novostima možete nas pronaći na Facebooku ili Twitteru. Od ove godine imamo nalog i na Instragramu i Thumblru.

U ime celog Balkanrocka, želim vam srećne predstojeće praznike i da zajedno nastavimo sa promocijom rok muzike na prostoru Balkana! Ovo je bilo samo zagrevanje, još mnogo je godina i tekstova pred nama i vama.

– Miloš Najdanović
glavni i odgovorni urednik Balkanrocka