-

5 minuta slave brzo prođe – Wicked Game

Kako neki muzički stil doživi svoju ekspanziju i postane mejnstrim muzičke scene, javlja se i prava eksplozija bendova koji pokušavaju da se izbore za svoje mesto pod reflektorom javnosti. Pregršt bendova je pažnju masovne publike uspelo da drži samo jednim hitom koji se i dan danas sluša i pamti, ali njegov tvorac najčešće ode u zaborav. Svake srede čitajte o tim hitovima i njihovim autorima, koji su doživeli samo „5 minuta slave“. Danas Vam predstavljamo “Wicked Game“.

„Wicked Game“ je verovatno jedna od najlepših balada ikada napisanih. Nežna melodija, razlaganje H mol akorda na gitari, pažljivo i osećajno odpevani stihovi ,,Svet je goreo u plamenu, niko osim tebe me nije mogao spasiti“, čine hit numeru Kris Ajzaka jedinstvenom.

Pesma predstavlja Ajzakovu unutrašnju borbu sa osećanjima ljubavi. Ne želi da se zaljubi, ali ipak ne može da odstrani ta osećanja.

U video spotu gostuje manekenka Helena Kristensen koja leži na plaži u zagrljaju sa Krisom. Spot je „MTV“ stanica proglasila najseksipilnijim i ista mu je dodelila 3 nagrade za najbolji video.

„Wicked Game“ je izdata 1989. kao singl sa Krisovog trećeg albuma „Heart Shaped World“, ali je na vrh svetskih lista dospela tek nakon njenog emitovanja u Dejvid Linčovom filmu ,,Divlji u srcu“.

Kris Ajzak je svoju muzičku karijeru započeo 1985. albumom „Silvertone“ i do danas je izdao ukupno 11 albuma (računajući kompilacije i koncertna izdanja). Svoj uspeh „Wicked game“ numere nije ponovio, ali vredi poslušati „Blue Hotel“ pesmu.

„Wicked Game“ je puno puta obrađivana, ali je svakako najzapaženija verzija benda „HiM“.

Do sledeće srede uživajte u ,,seksi“ spotu ove numere.