-

NaslovnaAutorski članciKolumne i članci5 minuta slave brzo prođe - I'm Too Sexy

5 minuta slave brzo prođe – I’m Too Sexy

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

5 minuta slave

Kako neki muzički stil doživi svoju ekspanziju i postane mejnstrim muzičke scene, javlja se i prava eksplozija bendova koji pokušavaju da se izbore za svoje mesto pod reflektorom javnosti. Pregršt bendova je pažnju masovne publike uspelo da drži samo jednim hitom koji se i dan danas sluša i pamti, ali njegov tvorac najčešće ode u zaborav. Svake srede čitajte o tim hitovima i njihovim autorima, koji su doživeli samo „5 minuta slave“. Danas Vam predstavljamo “I’m Too Sexy“.

Videvši jednog muškog top modela u teretani i njegovu dozu egocentričnosti, trio Right Said Fred napisali su pesmu u kojoj su kao glavnog aktera stavili vrstu osobe koja smatra da je previše seksipilna za svoju majcu, svoja kola, Vašu žurku, pa čak i za samoga sebe. Na kraju numere numere shvata i da je previše zgodan za ovu pesmu.

U pozadini ovog hit singla kao instrumental se vrti rif iz Džimi Hendriksove numere “Third Stone From The Sun”. Right Said Fred su pesmu izdali 1991. kao prvi singl sa njihovog debi albuma “Up”. “I’m too sexy” je bila hit broj jedan na top listama u 28 zemalja, ali u svojoj matičnoj, Engleskoj, bila je druga iza Brajan Adamsove “(Everything I Do) I Do It For You”. Kada se pojavila na američkom tržištu postala je prvi singl posle The Beatles-a koji je kao debi izdanje osvojio vrh top liste u toj zemlji.

Right Said Fred čine braća Ričard i Fred Ferbas kao i Mark Holins. Osnovani su u Britaniji 1989. a ime svom bendu su dali po istoimenoj hit pesmi iz 1962. Spadaju u fenomen “One hit wonder” ali samo zato što su imali jednu uspešnu numeru u S.A.D.-u, dok su u domovini 1992. godine imali hit broj jedan “Deeply Dippy”. Ovaj pop trio je i dalje aktivan i imaju 7 studijska albuma. Poslednji su izdali prošle godine pod imenom “I’m a Celebrity”.

Do sledeće srede uživajte u spotu ove previše seksipilne pesme.