-

Otvoren konkurs za Medijana Balkanrock festival 2017

Hazel Purple, pobednici Medijana Balkanrock festivala 2016

U cilju promovisanja rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova, Gradska opština Medijana i Udruženje građana Balkanrock raspisali su konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na osmom Medijana Balkanrock festivalu koji će se 17. juna održati na amfiteatru na Keju.

Pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama).Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta, koji će izvesti u amfiteatru na Keju.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), kao i tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: medijana@balkanrock.com

Prva tri plasirana benda, po oceni stručnog žirija i publike, dobiće snimanje po tri numere u profesionalnom muzičkom studiju kao i jedan broj diskova u njihovom vlasništvu. Pored kompilacijskog diska, prvoplasirani bend dobiće snimanje spota i učestvovaće na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi. Bendovi koje žiri odabere da se takmiče na Festivalu, potpisuju ugovor o saradnji sa Gradskom opštinom Medijana.

Konkurs je otvoren do 05. juna 2017. godine, a rezultati konkursa biće objavljeni 10. juna.