fbpx

-

Naslovna Aktivnosti UG Otvoren konkurs za Balkanrock festival 2018

Otvoren konkurs za Balkanrock festival 2018

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Oppsite Way, prošlogodišnji pobednici Medijana Balkanrock festivala

U cilju promovisanja rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova, Udruženje građana Balkanrock raspisuje konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na Balkanrock festivalu koji će se 31. avgusta održati u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu.

Festival će imati humanitarni karakter a prikupljena sredstva ići će sestrama Nataliji i Ivi Bašović koje boluju od retkog genetskog oboljenja Fridrajhove ataksije. Udruženje građana Balkanrock organizuje ovaj humanitarni koncert uz pomoć Grada Niša, po izboru projekata iz Kulture za 2018. godinu i Studentskog Kulturnog Centra u Nišu.

Pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama). Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), kao i tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: konkurs@balkanrock.com

Od prijavljenih bendova, najbolji po oceni stručnog žirija nastupiće 31. avgusta u dvorištu Univerziteta, a pored takmičarskih bendova, kao headlineri će nastupiti Jorgovani.

Pobednik takmičenja dobiće snimanje tri numere u profesionalnom muzičkom studiju “FatCat” u Nišu, kao i vaučer za kupovinu opreme u prodavnici muzičke opreme “Red Rooster” u Nišu.

Zbog nedostatka para u budžetu opštine Medijana, ove godine izostala je njihova podrška festivalu i nagrade su malo skromnije. Udruženje građana Balkarock je sopstvenim snagama ogranizovalo ovo izdanje festivala i pokušaće da proširi fond nagrada.

Konkurs je otvoren do 15. avgusta 2018. godine, nakon čega će biti objavljena imena bendova koji će učestvovati na festivalu.

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe