-

NaslovnaAktivnosti UGOtvoren konkurs za Balkanrock festival 2018

Otvoren konkurs za Balkanrock festival 2018

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Oppsite Way, prošlogodišnji pobednici Medijana Balkanrock festivala

U cilju promovisanja rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova, Udruženje građana Balkanrock raspisuje konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na Balkanrock festivalu koji će se 31. avgusta održati u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu.

Festival će imati humanitarni karakter a prikupljena sredstva ići će sestrama Nataliji i Ivi Bašović koje boluju od retkog genetskog oboljenja Fridrajhove ataksije. Udruženje građana Balkanrock organizuje ovaj humanitarni koncert uz pomoć Grada Niša, po izboru projekata iz Kulture za 2018. godinu i Studentskog Kulturnog Centra u Nišu.

Pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama). Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta.

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), kao i tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: konkurs@balkanrock.com

Od prijavljenih bendova, najbolji po oceni stručnog žirija nastupiće 31. avgusta u dvorištu Univerziteta, a pored takmičarskih bendova, kao headlineri će nastupiti Jorgovani.

Pobednik takmičenja dobiće snimanje tri numere u profesionalnom muzičkom studiju „FatCat“ u Nišu, kao i vaučer za kupovinu opreme u prodavnici muzičke opreme „Red Rooster“ u Nišu.

Zbog nedostatka para u budžetu opštine Medijana, ove godine izostala je njihova podrška festivalu i nagrade su malo skromnije. Udruženje građana Balkarock je sopstvenim snagama ogranizovalo ovo izdanje festivala i pokušaće da proširi fond nagrada.

Konkurs je otvoren do 15. avgusta 2018. godine, nakon čega će biti objavljena imena bendova koji će učestvovati na festivalu.