-

Humanitarni koncert za Miljanu ove subote u Nišu

Bunker

Veliki humanitarni koncert pomoći mladoj majci, Miljani Ristić Stanković, koja boluje od mijeloblastne leukemije, održaće se 20. maja u dvorištu Univerziteta u Nišu, popularnoj Banovini.

Udruženje građana Balkanrock iz Niša, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Niš, organizuje veliki humanitarni koncert pomoći mladoj majci heroju Miljani Ristić Stanković kojoj je samo par meseci nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija. Pored Studentskog Kulturnog Centra Niš, koncert su pordžali i Sportsko Udruzenje Tvrdjava i FatCat Studio.

Na humanitarnom koncertu nastupiće niški bendovi: ABS, Bunker, Opposite Way i Dok7. Iste večeri se održava i manifestacija Noć Muzeja, u okviru koje će biti priređena i izložba fotografija niške rok scene šezdesetih.

Ulaz na koncert je 200 dinara, a ko želi, može i više donirati. Kutija za priloge biće postavljena na ulazu u koncertni prostor.

Prva faza lečenja, koja uključuje agresivnu hemoterapiju, je započeta u Srbiji. Zbog specifičnosti vrste leukemije i njenog veoma brzog i agresivnog napada na organizam, nastavak lečenja kao i operacija presađivanja koštane srži mora se izvršiti u inostranstvu. Iznos od 50 000 evra će biti dovoljan da se pokriju početni medicinski troškovi lečenja i transport, međutim, sa cenom operacije presađivanja koštane srži u inostranstvu, iznos može dostići i sumu od 150 000 evra.