-

Bend Šut pobednik 11. Balkanrock festa

Šut
Šut, foto: Aleksandar Mijalković

Sastav Šut poneo je titulu najboljeg mladog benda po glasovima publike na 11. Balkanrock festu koji je ove godine bio humanitarnog karaktera.

Dvorište Unverziteta (Banovina) bilo je ispunjeno publikom šarenolikog sastava koja je aplauzima podrške ispratila takmičarske bendove čiji nastupi su otvorili ovogodišnji Balkanrock fest.

Djol8
Djol8

Tri mlada benda sa konkursa Balkanrocka, Flag Crew, Šut i Đol8, takmičili su se za titulu najboljeg. Publika je tokom nastupa revijalnih bendova glasala za svoje favorite.

Flag Crew
Flag Crew

U revijalnom delu nastupili su nekadašnji pobednici festivala niški bendovi Dexter i Opposite Way, kao i specijalni gosti iz Beograda, alternative rock/metal bend Stain.

Nakon prebrojavanja glasova, za pobednika Balkanrock festivala 2022.proglašen je bend Šut. Oni su dobili vaučer za snimanje u profesionalnom studiju Fat Cat.

Dexter
Dexter

Na ulazu u koncertni prostor bila je postavljena kutuja za sakupljanje priloga za pomoć malom Jovanu Memetoviću iz Niša koji boluje od cerebralne paralize.

Koncert je organizovalo Udruzenje građana Balkanrock iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša i niškog SKCa. Događaj su podržale i društveno odgovorne kompanije Pekara Branković i Niška Pivara.

Stain