Zvanično je: Radiohead ponovo u studiju

radioheadNakon nekoliko nagoveštaja da će početi sa snimanjem krajem godine, napokon je zvanično potvrđeno da bend Radiohead snima novi album.

Gitarista Džoni Grinvud potvrdio je da se ovaj alternativni rok bend vratio u studio gde priprema nove pesme. Ovu informaciju Grinvud je izneo u razgovoru za BBC Radio 1.

Iako je bend već zašao u studio, pravac u kom će se novi album kretati, kako Grinvud tvrdi, nije siguran: „Uvek mi se čini kada počinjemo kao da nismo sigurni kako i šta da radimo.“ On je u intervjuu naglasio da razmatraju različite pristupe ovoga puta i da isprobavaju neke nove stvari, jer, kako je objasnio, snimanje albuma poput prethodnog iz prostog razloga što je taj bio uspešan, ne znači da će i ovaj biti.

Vest o novom albumu zasigurno će obradovati fanove benda, budući da su u poslednje vreme članovi bili zauzeti solo projektima. Tom Jork se posvetio svom drugom solo albumu “Tomorrow’s Modern Boxes” koji je izašao u septembru, Džoni Grinvud je nastavio komponovanje filmske muzike, a bubnjar Filip Selvej objavio je drugi solo album “Weatherhouse”.

Radiohead je poslednji album „King of Limbs“ objavio 2011. godine.

Ostavite komentar: