brkovi

Žen predstavile spot za pjesmu “Ja ću biti bor”

Žen
Audio vizualni sastav ŽEN objavio je četvrti video spot sa svog recentnog i hvaljenog albuma “Jantar”, a riječ je o pjesmi “Ja ću biti bor“.

Spot stiže kao ljetno osvježenje nakon njihove uspješne turneje po Francuskoj, kao i nakon nastupa u beogradskom Elektropioniru te uoči nastupa na festivalima TamTam u Sućuraju na Hvaru i SuperUho u Primoštenu.

Pjesma “Ja ću biti bor” predstavlja otpor svim mogućim okvirima, nametnutim društvenim normama te potrebi da se baš sve svrsta u strogo definirane kategorije. Citirajući Saru Ercegović, bubnjarku benda ŽEN, ova pjesma je “priča o zaostalim krhotinama pogrešnog odgoja u kojem je bitno biti cijenjen, a ne sretan”.

Posebno je istaknuta dekonstrukcija rodnih uloga i binarne podjele svijeta, na način da tekst koji je pjevan u prvom licu jednine u svakom stihu mijenja rod iz ženskog u muški i obrnuto. Upravo to poigravanje rodovima je nit vodilja novog video spota u izvedbi B.A.K.A. productions, mladog ambicioznog kolektiva koji je ove i prošle godine izbacio još nekoliko zapaženih video spotova (VVHILE, Zarkoff, ###). Spot su kreirali, snimili i režirali Goran Nježić Grey, Matija Makotoichi Tomić i Sven Sorić, dok su u ulogama protagonista Diana Fureš i Aleksandar Đikić.

Do sada predstavljen singlovima “Kraj početak”, “Igra protona, elektrona i neutrona” i “Žal” album “Jantar” donosi specifičan, slojevit i kompleksan zvuk koji je teško žanrovski definirati, a kreće se u smjeru shougazea, dream popa, post-rocka, synthwavea.

Ostavite komentar: