Žen objavili pesmu “Kraj Početak”

Žen

Nakon prvog albuma “I onda je sve počelo” koji je prepoznat kao jedno od najboljih hrvatskih diskografskih izdanja u 2013. godini, audio vizualni sastav Žen je izdao novi singl “Kraj početak” kojim najavljuje nadolazeći album “Jantar“.

“Pesma Kraj početak jednostavnim i sanjivim izrazom dočarava kompleksnost odnosa između dve osobe, njihove međusobne dileme i stanja, opisujući cikličan proces u kojem je svaki kraj ujedno i početak”, kažu iz benda.

Pesma je, kao i ostatak albuma, snimana tokom decembra 2014. i početkom ove godine u studijima Soundbrick i ViBRa u Zagrebu, miks je napravio Neven Marinac, a mastering Valent Samardžija.

Novi album će biti objavljen krajem avgusta za austrijsku etiketu Unrecords, queer feminističku nezavisnu izdavačku kuću za koju je izdan i prvi album benda Žen.

Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Ostavite komentar: