brkovi

Žen objavile novi spot

ŽenDva tjedna nakon što su singlom “Kraj početak” najavili izlazak drugog albuma “Jantar“, audio vizualni sastav ŽEN objavio je i prateći spot.

Režiju potpisuje Toni Mijač, student Novih medija na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu koji iza sebe ima više desetaka objavljenih spotova i drugih filmskih radova, dok je protagonistica spota Lana Helena Hulenić, akademska glumica sa filmskim i kazališnim iskustvom od čega su najzapaženije njene uloge u predstavama Picasso i Prava stvar.

Spot prati dva karaktera koja proizlaze iz jednog tijela, te kroz odnos prostora i emocija zaokružuju priču između dvije osobe. Sanjivim tonovima video naglašava atmosferu pjesme, dok se korištenjem dvostruke ekspozicije, pri čemu jedno tijelo igra dvije uloge, metaforički opisuje kompleksnost odnosa i ocrtava ciklički proces u kojem je svaki kraj ujedno i početak.

Pjesma je, kao i ostatak albuma, snimana tijekom prosinca 2014. i početkom ove godine u studijima Soundbrick i ViBRa u Zagrebu, miks je napravio Neven Marinac, a mastering Valent Samardžija.

Novi album će biti objavljen krajem kolovoza za Unrecords, queer feminističku nezavisnu izdavačku kuću iz Austrije za koju je izdan i prvi album benda ŽEN.

Ostavite komentar: