Zemlja gruva krajem rujna u Zagrebu


Zemlja opet gruva, a ovaj puta u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 29. rujna.

Zemlja gruva je beogradski bend, prepoznatljiv po specifičnom imidžu i samostalnom djelovanju na sceni koji u okviru vlastitog studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku muziku. Specifičnost glazbe Zemlje gruva, pored jake puhačke sekcije, najviše određuje front Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan, trivokalna solista različitog izraza. Glazbeni žanr je fuzija pravaca među kojima dominira crni ritam (afro, neo/soul, reggae, jazz, swing, glazba ’60) u autentičnom glazbenom konceptu.

Prvi album Zemlje gruva “WTF is Gruvlend!” je za samo godinu doživio zapažen uspjeh, jako pozitivne kritike i omogućio im je prisustvo na svim relevantnim festivalima u regiji od Vardara do Triglava. Nastupali su kao predgrupa velikih svjetskih zvijezda poput Amy Winehouse, Cee Lo Greena, Nouvelle Vague.

Prepoznatljivost u regiji učvrstili su i projektom “Dino u Zemlji gruva”, koji je zamišljen kao omaž velikom autoru s ovih prostora Dini Dvorniku.

U lipnju 2016. bend je objavio drugi album “Šta stvarno želiš!”. Uz album su za sada objavljeni i spotovi za pjesme “Django” i “Vucibatina”. Album je dostupan na svim značajnim portalima za digitalnu distribuciju i preslušavanje glazbe (iTunes, Deezer, Youtube, Spotify…).

“Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire nove srpske pop scene, ljude nevjerojatno zarazne pozitivne energije koji vam svojim likom i djelom žele dobrodošlicu u Zemlju Gruva.

Ulaznice: 45kn / na dan koncerta 60kn.

Ostavite komentar: