brkovi

Zagrebački reggae bend Brain Holidays u Vintage Industrial Baru

Foto: Andrea Radmanić

Vintage Industrial 21. listopada sprema veliki reggae party. Brain Holidays stižu u punom sastavu i naponu snage. Već 17 godina stvaraju autentični reggae, a njihova interpretacija jamajčanskog zvuka dolazi do punog izražaja u nastupima uživo. Uz njih svirat će i One Dread – roots reggae & dancehall straight outta metropola.

Zagrebački reggae bend Brain Holidays osnovan je 2000. godine. Imaju dva hvaljena studijska albuma “Stereo Roots” i “Save Peace Babylon Delete”, a treći pod nazivom “System Error” izašao je u digitalnom izdanju u proljeće 2017. godine, od tada su odsvirali više od 20 koncerata, a četvrto izdanje je u fazi pripreme. Njihovi najnoviji singlovi “U oblacima” i “#proljeće” uzurpirali su radijski eter, a u jesensku shemu kroče trećim singlom, “Loše vijesti”. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

One Dread je cover band koji svira najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska mješavinu. Bend je predvođen TNT (Tena, Nika i Tea) vokal sekcijom koja troglasno hoda, misli i pjeva. Čvrstu i moćnu ritam sekciju drže Jah Knez na basu i Cimi na bubnjevima, dok Ras Mirko na kljavama i Bruder Goran na gitari hodaju po tankoj liniji između roots rock reggaea i srodnih žanrova kojima golicaju vašu maštu i pružaju vam jedno vanserijsko reggae iskustvo.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 10 kn u pretprodaji, odnosno 20 kn na dan koncerta.

Ostavite komentar: