brkovi

Zafir Hadžimanov i Vasil Hadžimanov kvartet u Novom Sadu

Foto:Milan Josipović

Foto:Milan Josipović

U nedelju 19. aprila u Studiju M, novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u Zafir Hadžimanov: Mjuzikl i Šansona u okviru treće po redu M Lab klinike, a nakon toga i premijernom koncertu Zafira Hadžimanova u pratnji Vasila Hadžimanova i njegovog kvarteta.

Zafir Hadžimanov je umetnik koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza. Sam ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja. U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla  „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova  „Pas pevaćica“.

Kao čovek koji je podjednako uspešan u vokalnoj interpretaciji i glumi, mjuzikl je ispao idealan teren za Zafira. Ostvario je ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“. Upravo zato tema Zafirovog Master Class-a i jeste mjuzikl i šansona.

Drugi deo ove epizode odigraće se takođe u Studiju M istog dana, kada ce Zafir održati koncert u pratnji svog sina Vasila Hadžimanova i njegovog kvarteta, inače moderatora programa M Lab serijala. Koncert će biti sačinjen od Zafirovih hitova, šansona, makedonskih narodnih pesama i poznatih tema iz mjuzikala u kojima je Zafir ostvario uspesne uloge.

Predavanje počinje u 17h časova u Studiu M a ulaz je besplatan.

Koncert je zakazan za 21 čas. Ulaznice za njega mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na  ulazu Studija M 19. aprila po istoj ceni.

Ostavite komentar: