brkovi

ZAA se novom pesmom bore za slobodu i ljubav (video)

zaaKruševački rege sastav ZAA objavio je novu pesmu i spot imena “What About“.

“Slobodna ljubav iliti odnos slobode prema ljubavi je idejno stablo koje nosi pesmu What about. Sam po sebi ovaj odnos je za svakog pojedinca podosta komplikovan jer čovek u njemu i preko njega stvara svoj identitet”, objašnjavaju iz benda. “Da stvar bude još teža, na delu imamo samoizdajuće autoritete, koji bi da se u taj odnos mešaju i budu gazde na tuđem posedu. Imena tih posrednika su svima nama dobro poznata: Država, Političke partije, Uticajni kapitalisti, Etnički puritanci, kao i ljudi kojima je autonomno mišljenje nepostojeća rupa na svirali.”

Ova stvar, kao i zajednicki koncert koji su pre nekoliko dana ZAA imali u Kragujevcu sa Eyesburnom, ujedno je i najava albuma koji će se pojaviti na proleće, s obzirom da je u martu prošle godine izašao spot za pesmu “99 Hope”, a par meseci kasnije i audio singl “Time”.

Bend ZAA je osnovan krajem februara 2008. godine u Kruševcu. Od samog početka su krenuli sa veoma intenzivnim koncertnim aktivnostima, pa stoga ne čudi što iza sebe imaju već oko 200 odsviranih koncerata širom bivše Jugoslavije, a nastupali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Od kritike ocenjeni kao “koncertna atrakcija“, ZAA na Live nastupima publiku dovode do ekstaze kombinacijom plesnih ritmova uz mnoštvo improvizacije i ogromnu energiju koju emituju sa bine. Karakteriše ih autentični muzički izraz koji predstavlja crossover različitih stilova od ska muzike i dub-a, preko post rock-a, jazz-a i punk-a.

Spot u režiji Adrijana Miloševa pogledajte u nastavku:

Ostavite komentar: