Yuvigi i RATK u subotu u Nišu

yuvigi

Yuvigi

Progresiv metal sastav iz Bugarske, Yuvigi, nastupiće po prvi put u Nišu u subotu, 12. novembra u klubu Black Stage. Lokalnu podršku pružiće sastav Rage Against The Komšije.

Yuvigi je progresiv metal bend iz glavnog grada Bugarske, Sofije. Bend je nastao 2006. godine i do sada ima dva studijska albuma (“Сива пустиня” – 2010. i “От първо лице” – 2012.) i jedan mini sa 6 pesama (“Come What May”- 2015.). Ryo Okumoto iz legendarnog američkog progresiv rok benda Spock’s Beard gostovao je na prvom singlu sa njihovog drugog albuma.  Yuvigi sada radi na trećem studijskom albumu, a Niš će biti jedna od stanica na njihovoj turneji po Balkanu.

Lokalnu podršku sastavu iz Bugarske pružiće autorski bend iz Niša, Rage Against The Komšije, prepoznatljiv po svom specifičnom muzičkom izrazu.

Pored pomenutih bendova, na koncertu je trebalo da nastupi i kumanovski sastav Drioma, koji će zbog povrede jednog od članova opravdano izostati.

Organizatori koncerta su niški klub Black Stage i organizacija Balkans – Ways to friendship. Koncert počinje u 22 časa, a karte po ceni od 150 dinara prodavaće se na ulazu u klub.

Ostavite komentar: