Yuvigi i RATK u Nišu: Muzikom protiv sumorne subote

Yuvigi

Yuvigi, foto: Vukašin Stanojević

Bugarski sastav Yuvigi nastupio je po prvi put u Nišu, a na bini kluba Black Stage lokalnu podršku pružio im je Rage Against The Komšije.

Rage_against_the_komsije

Rage Against The Komšije

Cele subote kiša je padala kao u pesmi Tome Zdravkovića i sprala svu prljavštinu sa ulica, zgrada i delom onu sa naših duša. Uporno celodnevno dobovanje mnoge je sputalo u bilo kakvoj aktivnosti tokom subote, osim one koja podrazumeva ušuškanost i spavanje. Ipak, postoje i oni malobrojni kojima vremenski uslovi ne predstavljaju prepreku ili izgovor da negde ne odu i dožive nešto novo.

U već predviđeno vreme za početak klubom Black Stage odisala je već dobro poznata atmosfera – toplota, dim i blagi žamor uvijeni u smeh. A kada se skupilo dovoljno njih željnih malo živog zvuka, članovi prvog od dva benda koji su nastupali te večeri, zauzeli su svoja mesta na bini i uz intro klavijatura započeli svoj nastup.

Rage Against The Komšije su, od svog nastanka pa do danas, ostali dosledni sebi. Jedino što su vremenom počeli da zvuče sve bolje i bolje. Svoj repertoar za ovo veče najpre su obojili zvucima Rammsteina u svojim aranžmanima. Čelični zvuk nemačke mašinerije, koji je svojim vokalom dočaravao Marko Tričković, ublažavala je Vladana Kostić, jedina dama u bendu. Publika je vidno uživala uz hitove Nemaca poput: “Sonne“, “Moskva“, “Zwitter“… Grupica mladih metalaca tokom večeri svojim šutkama čistila je ionako uzani prostor ispred bine i nagonila sve da se povuku u krajeve kluba. Prelaz je napravljen sa “Mika upao u šamotnu peć” (Zaklana čeljad) a onda je usledio set autorskih pesama benda Rage Against the Komšije. Uz kometar frontmena da nema zajebancije i da će sada osvirati sve pesme, krenule su da se nižu: “Jedno dete“, “Dupe, sisa, meda, zeka“, “Zakon“… Svoj set za to veče, na prijatno iznenađenje mnogih, zaokružili su sa “RIde on” (Chruachan).

Yuvigi

Yuvigi

Svoje premijerno predstavljanje publici, sofijski bend Yuvigi shvatio je krajnje profesionalno. Uz kratko nameštanje na bini započeo je intro koji je prerastao u “Power“. Ono što je odmah primetno je izuzetna usviranost i preciznost izvođača. Naravno, tu su i iskustvo na sceni, kao i ljubav prema onome što se radi. Momci iz sastava Yuvigi upoznali su nišku publiku sa svojim radom kroz  “Leading the Blind“, “Come What May“, “All you Need is Less“, “My Inner Darkness“, i nekako baš prigodnu za ovo veče “Hell rains down“. Naravno, svoje mesto na set listi našle su i “Различен” i “Злите езици“. Atmosfera koja se stvorila već na samom početku, kao i nekoliko šutki, odali su utisak kao da su Yuvigi i publika stari znanci koji se po ko zna koji put sreću.

Sama muzika benda Yuvigi, posebno pojedine solaže, odavali su utisak nečega poznatog, dopadljivog. Poneti atmosferom, Yuvigi su odsvirali još nekoliko pesama, među kojima se našla i obrada “I’m so excited” (Pointer Sisters) kada su skoro svi ispred bine plesali. Nakon sat i po zanimljivog nastupa, momci su se pozdravili sa publikom (do neke naredne prilike, nadamo se).

7_rage_against_the_komsije

Save

Ostavite komentar: