brkovi

Youngblood Brass Band prvi put u Močvari

Youngblood Brass Band

Gotovo 15 godina je prošlo otkad se, tada u osmeročlanoj postavi, Youngblood Brass Band prvi put popeo na malu pozornicu KSET-a. Došavši kao gosti tada već etabliranog klupskog programa Groodanje, ovi su dečki iz Madisona prekrcali legendarni zagrebački klub i odsvirali koncert kakav Zagreb dotad nije imao prilike doživjeti.

Bilo je to prvo gostovanje jednog suvremenog američkog brass benda koji u svom izrazu spaja tradiciju i zvuk puhačkih sastava s ulica New Orleansa s utjecajima ostalih, uglavnom afroameričkih, glazbenih stilova poput hip-hopa ili jazza. No, za razliku od drugih sličnih bendova, YBBB su oduvijek isticali veliku važnost koju je u njihovim životima odigrao punk rock. Stoga su se već svojim prvim izdanjima, a pogotovo nastupima uživo, počeli izdvajati kao originalni visokoenergetski brass glazbenici.

Pokazali su da su baš onakav bend kakvim su se predstavili na svom premijernom i na drugom koncertu kad su oduševili publiku tijekom NO Jazz festivala iste godine u iznova rasprodanom KSET-u. Tri godine kasnije pune zagrebački klub Pauk i fantastičnim koncertom pred više od 1000 posjetitelja postaju jednim od prvih stranih izvođača koji je veliku popularnost stekao u Zagrebu prije nego u većini ostatka Europe.

Aktualnom turnejom obilježavaju 20 godina postojanja, a tim će povodom, u punoj deseteročlanoj postavi, nastupiti u zagrebačkoj Močvari 24. listopada.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna mogu se kupiti od 22. rujna do 30. rujna u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Nakon tog datuma cijena će im biti 65 kuna, na samom ulazu 80 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

Ostavite komentar: